2020 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye enflasyon zammı hesaplaması

2020 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye enflasyon zammı hesaplaması

Yeni yıla girilmesiyle birlikte milyonlarca emekli Ocak ayında zamlı maaşlarına kavuşacak. SSK emeklileri ile Bağ-Kur emeklileri için Ocak zammı son enflasyon oranları ile belirlenecek. Peki 2020 yılı emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

 

2020 yılının gelmesiyle birlikte milyonlarca emeklinin gözü Ocak zammına çevrilmiş durumda. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon oranına göre zamlanıyor. Geçen 5 ayın enflasyon oranına göre hesaplamalar yapıldı. İşte 2020 yılı memur ve SGK emekli zammı ile ilgili detaylar…

OCAK 2020 MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşlarını zamlarını hesaplarken memur emeklisi ve işçi, Bağ-Kur emeklisini ayırmak gerekiyor. Memur emeklisi zamları için toplu sözleşme hakları kullanılıyor.

Geçtik dönemlerde memur emeklisi için 2020 yılının ilk 6 ayında %4, ikinci 6 ayında %4 olarak toplamda %8 olarak 2020 yılı zammı açıklanmıştı. Bu miktar üzerine yıllık enflasyon da %5’in üzerinde çıkarsa aradaki fark da zam oranına eklenecek. Aralık ayı enflasyon oranı henüz açıklanmış değil. Merkez bankası yılsonu enflasyon tahminine göre %6.65 olarak gerçekleşecek. Buna göre %4 emekli maaş zammı üzerine %1.65 daha eklenerek hesap edilecek. Yani memur emeklisi 2020 yılı için % 5,65 oranında Ocak zammı alacak. Memur emeklisi için uygulanacak zam oranları bu şekilde.

20-01/01/emekli-maasi.jpg

İŞÇİ VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

İşçi ve Bağ-Kur emekli maaş zamları ise 2019’un ikinci 6 ayında çıkan enflasyon oranı ne ise maaşlara o oranda zam yansıyacak. Buna göre Ocak ayı dışındaki 5 ayın enflasyon oranı 5.71 oranında görülüyor. Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminine göre ise 6.65 olarak gerçekleşecek. Buna göre işçi ve Bağ-Kur emeklisi için zam oranı da 6.65 olarak gerçekleşecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Buna göre emekli maaşlarında 74,34 ile 370 lira arasında değişen oranlarda zam gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN