2020 emekli maaş hesaplama robotu | Maaş hesaplama robotu ile emekli maaşı nasıl öğrenilir?

2020 emekli maaş hesaplama robotu | Maaş hesaplama robotu ile emekli maaşı nasıl öğrenilir?

2020 yılı emekli maaş zamlarının belli olmasının ardın gözler SGK ve Bağ-Kur emeklisinin ne kadar maaş alacağına çevrildi. Emekli maaş hesaplama robotu ile ne kadar maaş alacağınızı kolaylıkla hesaplayabilirsiniz. Peki 2020 emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar…

 

2019 Aralık ayının enflasyon oranlarının belli olmasıyla 2020 yılı emekli maaş zamları da netlik kazandı. Maaş zamlarının belli olmasının ardından maaş hesaplamaları merak konusu oldu. İşte 2020 maaş hesaplama robotu ile ‘Ne kadar maaş alırım?’ sorusunun cevabı…

SGK EMEKLİLİK HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4A çalışanları, emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SGK’nın resmi internet sitesi üzerinde yer alan hesaplama robotunu kullanarak öğrenebiliyorlar. SGK emeklileri T.C. Kimlik No, SSK Sicil No, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi gibi bilgileri hesaplama robotuna girerek ne kadar emekli maaşı alabileceklerini görebilirler.

SGK EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

20-01/09/sgk.jpg

BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Bağ-Kur emekli maaşı hesaplamak için SGK’nın resmi internet sitesine girilir. Sayfada yer alan Kimliği Şimdi Doğrula butonu tıklanır. Daha sonra T.C. Kimlik Numarası ve E-Devlet şifresi ile giriş yapılır. girilen sayfada kurum kısmına “esnaf mısınız yoksa tarımlar mı uğraşıyorsunuz” seçeneklerinden kişiye uygun olanı seçilir. Daha sonrasında sorgulama işlemi tamamlanır.

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

20-01/09/2-1578563869.jpg

NOT: SGK üzerinden paylaşılan uyarı notuna göre;

• Aylığınız 4/b sisteminde hali hazırda kayıtlı olan hizmetinize göre bugün talep etmişsiniz gibi hesaplanmış olup yaklaşık bir değerdir.
• Asıl aylık talep durumunda hizmetler ve kayıtlar incelendikten sonra hesaplanabilir. Bu ekranda hesaplanmış aylık resmi evrak olarak kullanılamaz.
• Hizmet bilgileri kurallara uygun girilmemişse aylık bu ekrandan hesaplanamaz.
• 5400 günden az kayıtlı hizmeti bulunan kişiler için de aylık hesaplanamaz. Bu ekranda aylığınızın hesaplanması, aylığı hak ettiğiniz anlamına gelmez uyarılarında ve açıklamalarında bulunulmuştur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN