26. Dönem POMEM eğitim süresi | Polis eğitimleri ne zaman bitecek?

26. Dönem POMEM eğitim süresi | Polis eğitimleri ne zaman bitecek?

26. Dönem POMEM eğitim süreleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Koronavirüs salgınından dolayı 26. Dönem POMEM eğitimlerinin erken biteceği iddiası, sosyal medyada konuşuluyordu.

Yaklaşık 1 yıldır eğitimlerin başlamasını bekleyen polis adayları, 26. Dönem POMEM eğitimlerine katıldı. Kısa zaman önce başlayan eğitimler sürerken, 26. Dönem POMEM eğitimlerinin ne zaman biteceği hemen hemen netleşti gibi…

26. DÖNEM POMEM EĞİTİMLERİ ERKEN Mİ BİTECEK?

Daha önce yapılan açıklamada, 26. Dönem POMEM eğitim süresinin 6 Haziran 2021’de tamamlanacağı belirtilmişti. 3 ay eğitim, 1 ay staj, yeniden 3 ay eğitim ve 1 ay staj şeklinde yapılması planlanan 26. Dönem POMEM eğitimlerinin Mart 2021’de tamamlanacağı iddia ediliyordu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden yaklaşık olarak 1 yıl boyunca eğitime alınamayan 26. Dönem POMEM adaylarının eğitimlerinin, ülke genelinde tırmanışa geçen Kovid-19 vakalarından dolayı erken biteceğine dair iddialar dolaşsa da kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı.

26. DÖNEM POMEM POLİS EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Bir Instagram sayfası, POMEM ile ilgili yaptığı duyuruda, Kovid-19 salgınından dolayı yaklaşık 1 yıldır eğitime alınamayan 26. Dönem POMEM polis adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi için 8 aylık eğitim sürecinin 4 ayda bitirilebileceği yönünde bir duyum aldıklarını belirtti. 

Söz konusu iddialarla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Eğer 26. Dönem POMEM eğitim sürelerinde bir değişiklik olmazsa, bunların eğitimleri 26 Haziran 2021 tarihinde tamamlanacak. 

POMEM EĞİTİMLERİ MART AYINDA BİTİYOR Mİ?

Söz konusu iddia henüz netleşmedi, 26. Dönem POMEM eğitimlerinin 3+1 şeklinde olacağı, Mart 2021'de biteceğine dair resmî bir açıklama yapıladı.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

POMEM'lerde eğitimlerin 15 Temmuz sonrası oluşan açığı hızlı bir şekilde kapatmak adına eğitim süresinin 4 aya düşürüldüğünü açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eksiklerin büyük oranda giderilmesinin ardından eğitimlerin kademeli olarak arttırılacağını ifade etmişti.

24. dönem POMEM adayları, öncekilerden farklı olarak 6 ay eğitim görmüştü. 25. dönem POMEM PÖH olarak yapıldığından olayı eğitim süresi, özel harekat eğitim süresi kadar olmuştu.

27. DÖNEM POMEM NE ZAMAN?

POMEM polis alımları, önceki POMEM'lerin eğitiminin sonuna doğru yapılıyor. Buna göre 27. dönem POMEM, 3 Aralık 2020 tarihi itibarıyla başladı. Alımlarda lisans mezunu adaylarda 2019-2020 KPSS P3 puan türü dikkate alınıyor.

Lisans için :KPSS 60, ön lisans için ise 65 KPSS isteniyor.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN