30 kişiye mezar olan apartmanın yıkılma anı kamerada

İzmir'deki 6.9 şiddetindeki depremde 30 kişiye mezar olan Rıza Bey apartmanının çökme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

İzmir'de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde 30 kişiye mezar olan 8 katlı Rıza Bey apartmanının çökme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Apartmanda 32 daire ve 5 iş yeri bulunuyordu. İzmir depreminden 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin de Rıza Bey Apartmanı'ndan çıkarılmıştı.

Merkez üssü Seferihisar açıkları olan depremin ardından Bayraklı ilçesinde bulunan Rıza Bey Apartmanı yerle bir olmuştu.

 ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

AFAD Başkanı Güllüoğlu, İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen depremin ardından enkazda kalanları arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı. Emeği geçen, ucundan tutan her bir çalışana, gönüllüye teşekkür ederiz. En kalbi şükranlarımızla. Diğer konularda ise yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İZMİR'DE DEPREM SONRASI SON DURUM

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; İzmir'deki depremde can kaybı sayısı 114 olarak belirlenirken, 1035 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 898'i taburcu edildi, 137 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

178 ACİL YIKILACAK VE YIKIK BİNA TESPİT EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespiti yapılan bina sayısına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Kurum'un paylaştığı infografikte, acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina 178, bağımsız bölüm 3 bin 162, orta hasarlı bina 176, bağımsız bölüm 3 bin 2, az hasarlı bina 1143, bağımsız bölüm 18 bin 189, hasarsız bina 16 bin 858, bağımsız bölüm 102 bin 582 olmak üzere, hasar tespiti yapılan toplam bina sayısının 18 bin 355, bağımsız bölüm sayısının ise 126 bin 935 olduğu bildirildi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN