6 ilde karantina kararı alındı, köy ve mahallelere giriş-çıkışlar yasaklandı

6 ilde karantina kararı alındı, köy ve mahallelere giriş-çıkışlar yasaklandı

6 ilde karantina kararı alındı, köy ve mahallelere giriş-çıkışlar yasaklandı. Adıyaman'da 93 ev için karantina kararı verilirken, Malatya'da iki mahalle ile Kırklareli'nde bir köy karantina altına alındı.

Türkiye'nin pek çok ilinden yine karantina haberleri geldi, son olarak 6 ilde karantina uygulamasının başladığı belirtildi. 

ADIYAMAN

Adıyaman'da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 93 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda, farklı mahallelerdeki 93 evde karantina uygulaması başlatıldı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bayramdere köyü için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada kararın, gerekli tedbirler alınarak uygulamaya konulduğu bildirildi.

01-003.jpg

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Bayat Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında tedbir amacıyla ilçeye bağlı Akpınar köyünün karantinaya alındığı belirtildi. 

MALATYA

Malatya'da da iki mahalle için karantina kararı verildi. Pütürge ilçesinde bir mahalle koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, ilçenin Bakımlı Mahallesi'nde, Kovid-19 vakalarının tespit edildiği belirtildi.

Doğanşehir ilçesinde de bir mahalle karantina altına alındı.

Yine Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, ilçenin Kasımlar Mahallesi'nde, Kovid-19 vakalarının tespit edildiği, bu nedenle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla söz konusu mahallenin 19 Ekim 2020 tarihi itibarıyla 14 gün süreyle karantinaya alındığı ifade edildi.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir apartman karantinaya alındı.

Özgürlük Mahallesi 230/3 Sokak'ta 10 daireli bir apartmanın 2 dairesinde 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince çalışma yapıldı.

Apartmanda 15 kişinin de temaslı olabileceği değerlendirilmesiyle Çayırova İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 7 günlük karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

ARDAHAN

Ardahan'ın Damal ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Eskikılıç köyünde Kovid-19 vakaları tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

İÇİŞLERİ: 20 BİNDEN FAZLA KİŞİ KARANTİNADA

 

İçişleri Bakanlığı da dün de koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 19 ildeki 34 yerleşim yerinde karantina tedbirinin uygulandığını, buralarda toplam 20 bin 232 kişinin yaşadığını duyurmuştu.

 

Açıklamada ifadeleri kullanılmıştı: "Bu kapsamda bugün itibarıyla 19 ilimizdeki 1 belde, 21 köy ve 12 mahalle olmak üzere toplam 34 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanmaktadır. Karantina uygulaması devam eden yerleşim yerinde yaşayan kişi sayısı 20 bin 232'dir. Toplam 70 ilimizdeki 1064 yerleşim yerinde ise karantina uygulaması sona erdirilmiştir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN