DSÖ'den Avrupa ve Kuzey Amerika'ya kritik uyarı: Asya ülkelerini örnek alın

DSÖ'den Avrupa ve Kuzey Amerika'ya kritik uyarı: Asya ülkelerini örnek alın

"Kış geldiğinde gelecek birkaç ayın zorlu geçeceğini biliyoruz" diyen Dünya Sağlık Örgütü, özellikle Avrupa ile Kuzey Amerika'yı tedbirler konusunda uyardı. Asya ülkelerinin örnek alınmasını isteyen DSÖ, Avrupa vakaların hızla arttığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ve Kuzey Amerika'yı Kovid-19 mücadelesinde yanlış bir tablo ortaya koyduklarını açıkladı.

"AVRUPA VAKALAR YÜZDE 50 ARTTI"

The Independent'ta yer alan habere göre, Avrupa'da geçen hafta Kovid-19 kaynaklı 8 bin 500 ölüm yaşandı ve DSÖ Acil Durum Uzmanı Mike Ryan, Avrupa'nın vakalarda yüzde 50'lik bir artış yaşadığını söyledi. ABD'de ise aynı dönemde günde ortalama 59 bin vaka tespit edildi.

ÇİN, JAPONYA VE GÜNEY KORE DAHA BAŞARI

Ryan, Asya ülkelerinde vatandaşların hükümetin Kovid-19 tedbirlerine daha güvendiğini belirterek "Vakalar azalmaya başladığında test merkezlerinin sayısını azaltmadılar, testi artırdılar. Klinik kapasiteyi de artırdılar" dedi.

01-004.jpg

Öte yandan Çin, Japonya, Güney Kore, Tayvan'ın pandemide ikinci dalgayı kontrol altına almakta daha başarılı olduğu, hızlı bir temas takip sistemi uyguladıkları belirtildi.

"ENDİŞE VERİCİ BİR AŞAMA GİRDİK"

DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus da Kovid-19 salgınının 'endişe verici bir aşamaya girdiğini' belirterek, "Kuzey yarımküre kışa girerken, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da vakaların hızla artmaya başladığını görüyoruz. Kış geldiğinde gelecek birkaç ayın zorlu geçeceğini biliyoruz" diye konuştu.

Ghebreyesus şunları kaydetti:  "Hemşire ve doktorlar salgının ilk günlerine göre, virüse yakalanan hastalara nasıl en iyi şekilde bakacaklarını daha iyi biliyor. Ancak hastane kapasitesine ulaşıldığında ve aşıldığında hem hastalar hem de sağlık çalışanları için çok zor ve tehlikeli bir durum ortaya çıkacak. Bu nedenle, tüm hükümetlerin bulaşma zincirlerini kırmaya ve hem hayatları hem de geçim kaynaklarını kurtarmaya yardımcı olmak için temel prensiplere odaklanması önem arz ediyor."

01-005.jpg

Koronavirüs vakalarındaki patlamanın ardından birçok Avrupa ülkesi yeni tedbir kararları aldı.

İTALYA'DA OHAL 2021'E KADAR UZATILDI

İtalya'da 18 Ekim'de 11 bin 705 yeni vakayla salgının başından bu yana en yüksek günlük artış kaydedilirken, geçen hafta ortalama günlük artış ise 8 bin 470 oldu.

Hükümet OHAL durumunu 31 Ocak 2021'e kadar uzatırken, bir dizi ek tedbir de aldı.

FRANSA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

Son haftalarda günlük vaka sayılarının 22 bin ile 32 bin arasında seyrettiği Fransa'da 17 Ekim'de 32 bin 427 yeni vakayla salgının başından beri hem ülkede hem de Avrupa'daki en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

'Maksimum alarm' seviyesine geçilen Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulaması 17 Ekim'de yürürlüğe girdi. 

GALLER'DE İKİ HAFTALIK KARANTİNA

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta da vakalar artıkça ek tedbirler hayata geçiriliyor. Ülkedeki günlük vaka sayısı 17 bine ulaştı.

Galler hükümeti, salgınla mücadele kapsamında 2 haftalık karantina ilan etti. 

ALMANYA: FRANSA VE HOLLANDA RİSKLİ BÖLGE

Almanya'da da 17 Ekim'de 7 bin 830 yeni vakayla salgının başından beri en yüksek günlük vaka kaydedildi. Son 7 günde 100 bin nüfus başına vaka sayısının 50'yi aştığı kent ve ilçelerde tedbirler sıkılaştırılacak.

Alman hükümeti, Hollanda ve Fransa'yı 'riskli bölge' ilan etti.

02-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN