İtalya'da 'korona' infiali! Yasaklar geri geldi, polis ile halk çatıştı

İtalya'da 'korona' infiali! Yasaklar geri geldi, polis ile halk çatıştı

İtalya'da en yüksek Kovid-19 vakalarının kaydedilmesinin ardından sokak çıkma yasağı geldi. Napoli'de yasağa karşı çıkan yüzlerce kişi sokağa döküldü, halk ile polis çatıştı.

Kovid-19 vakalarının hızla arttığı İtalya'da bazı bölgelerde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Campania Bölgesi'nde dün gece başlayan sokağa çıkma yasağı, bölgenin başkenti Napoli'de yüzlerce kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi.

Protestocu grup ile güvenlik güçleri çatıştı, göstericilerine polis müdahale etti.

03-001.jpg

"BİZE ÖDEME YAPMAK ZORUNDASIN"

Protestocu grup bölge yönetimi binasına yürüdü, 'Eğer bizi kapatıyorsan, bize ödeme yapmak zorundasın' yazılı pankart açtı.

02-002.jpg

Başkent Roma'da da sokağa çıkma yasağını protesto eden bir grup, cadde ortasında meşale yaktı.

PİYEMONTE İLE KALABRİYA'DA DA YASAK GELİYOR

Piyemonte Bölgesel Yönetim Başkanı Alberto Cirio da bölgede 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren gece 23.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etme kararı aldı.

Kalabriya Bölgesi'nin de Pazartesi'den itibaren gece boyunca sokağa çıkma yasağı uygulayacağı, ayrıca ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 15 gün ara verileceği bildirildi. 

01-004.jpg

ROMA'DA MEYDANLAR KAPATILDI

Lazio Bölgesi'nde ilan edilen gece sokağa çıkma yasağına ilaveten bölgenin de başkenti olan Roma'da belediyenin kararıyla gençlerin toplandığı ve kalabalıkların oluştuğu bazı meydan ve caddeler, güvenlik güçlerince saat 21.00'de kapatıldı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de Senato'da yaptığı konuşmada, üretim ve eğitimde kesinti yaşanmaması için genel bir karantina uygulamasından kaçınmak istediklerini söylese de "Hükümet gerekli gördüğü an müdahale edebilir" diyerek kapsamın genişletilebileceği uyarısında bulundu.

İTALYA'DA SON DURUM NE?

 

İtalya'da dün açıklanan verilere göre, son 24 saatte 19 bin 143 yeni vaka tespit edildi. Bu sayı salgının başından bu yana bir günde görülen en yüksek vaka sayısı oldu. 

 

Ülkede salgının başladığı 21 Şubat'tan beri 484 bin 869 kişiye koronavirüs tanısı konuldu, 37 bin 59 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN