Ülkede vakalar patladı: İtalya'da yeni koronavirüs tedbirleri

Ülkede vakalar patladı: İtalya'da yeni koronavirüs tedbirleri

İtalya'da hükümet, ülkede yeni koronavirüs vakalarının diğer Avrupa ülkelerindekine benzer şekilde hızla artışa geçmesi üzerine yeni kısıtlamalar getirdi.

Başbakan Giuseppe Conte, pazar akşamı düzenlenen basın toplantısında 'genel bir karantina kısıtlamasına girmemek' amaçlı olduğunu duyurduğu yeni kısıtlamaları kamuoyuna açıkladı.

Conte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın yayılımının endişe verici boyutta olduğunu söyledi ve yeni bir karantina kısıtlamasının ülke ekonomisini ciddi şekilde tehlikeyi atabileceğini ifade etti

Daha önce İtalyan basınına yansıyan gece ve haftasonu sokağa çıkma yasağı getirilmezken belediyelere sosyal mesafenin korunmasının zorlaştığı durumlarda cadde ve meydanları akşam 21'den sonra kamuya kapatma yetkisi tanındı.
Başbakan Conte, kamuda uzaktan çalışma sisteminin teşvik edileceğini duyurdu. Lokal bazlı fuar gibi etkinlikler yasaklandı, sadece ulusal ve uluslararası boyutlardaki etkinliklere izin verilecek.

OKULLARDA UZAKTAN KADAMELİ EĞİTİM

Yeni tedbirler arasında lise ve yüksek okullarda kademeli giriş saatleri ve uzaktan eğitim uygulanmasına karar verildi. İlk öğretim okullarında ise yüz yüze eğitime devam edilecek.

KAFE VE RESTORANLARDA KISITLAMALAR

Kısıtlamalar çerçevesinde ülke genelinde restoran, bar, kafe gibi işletmeleri sabah saat 5'ten gece yarısına kadar hizmet verebilecek ve evlere servis yapabilecek. Bu gibi işletmelerde bir masada en fazla 6 kişi oturabilecek.

FİZİKSEL TEMASLI AMATÖR SPOR YASAK

Yeni Kovid-19 tedbirleri arasında fiziksel temasın yaşandığı her türlü amatör spor yasaklandı. Spor salonları ve havuzlar, bir hafta içinde yeni normlara uygun hale getirilmeleri halinde faaliyetlerine edebilecekler. Yerel yönetimler, gün içinde yapılan görüşmede Başbakan'dan havuz ve spor salonlarının kapatılmamasını talep etmişti.

VAKA SAYILARI 4 GÜNDÜR REKOR SEVİYEDE

İtalyan Sağlık Bakanlığı'nın 18 Ekim'de açıkladığı verilere göre son 24 saatte 11 bin 705 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi ve bir gün önce kaydedilen en yüksek vaka sayısı daha az test yapılmasına rağmen aşıldı. İtalya'da toplamda 126 bin 237 atkif Kovid-19 vakası bulunuyor.

Ülkede salgının başlangıcından bu yana 36 bin 543 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İNGİLTERE VE FRANSA'DA DA VİRÜS ALARMI

 Koronavirüs vakalarının 25 binin altına düşmediği Fransa’da son 24 saatte 29 bin 837 yeni hasta tespit edildi. 16 bin 982 kişiye korona tanısı konulan İngiltere’de ise yetkililer 3 haftalık ulusal tecrit çağrısı yaptı.

Fransa’da koronavirüs (corona virüs) salgınında son 24 saatte 29 bin 837 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 897 bin 34’e ulaştı. İngiltere’de 13 Ekim’den bu yana günlük vaka sayısı 15 binin üzerinde seyrediyor. Ülkede son 24 saatte 16 bin 982 yeni vaka tespit edildi. İtalya’da ise son 24 saatte 11 bin 705 yeni vaka tespit edildi ve ülke adeta rekor tazeledi. İşte Avrupa ülkelerinde son durum... 

FRANSA

Avrupa’da korona virüs salgınında vaka sayılarındaki yükseliş devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilerde, korona virüs salgınında ülke genelinde son 24 saatte 29 bin 837 yeni vakanın tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 897 bin 34’e ulaştığı belirtildi. Bakanlık, son 24 saatte virüs nedeniyle 85 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, toplam can kaybının 33 bin 477’ye yükseldiğini ifade etti. Bakanlık, bin 343’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 7 bin 530 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu belirtti.

Öte yandan Fransa’da dün tespit edilen 32 bin 427 vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçmişti.

İNGİLTERE

En fazla vakanın rastlandığı ülkelerden olan ve tedbirleri her geçen gün artıran İngiltere’de de veriler ürkütücü oranlar ulaştı. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde, son 24 saatte 16 bin 982 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 722 bin 409’a ulaştığı belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 67 kişi hayatını kaybederken, salgının başlamasından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 43 bin 646’ya yükseldi. Hükümet verilerine göre, İngiltere’de günlük vaka sayısı 3 Ekim tarihinde hızlı bir sıçrayış göstererek 10 binlere yükselirken, 13 Ekim tarihinden bu yana vaka sayısı 15 binin altına düşmedi. Bir gün öncesine göre vaka sayısı 811 kişi artarken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise dünden bugüne 83 kişi azaldı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN