Son dakika! Almanya’da Türkiye’nin Köln Konsolosluğu kapatıldı

Son dakika! Almanya’da Türkiye’nin Köln Konsolosluğu kapatıldı

Son dakika haberi... Avrupa’da koronavirüs (corona virüs) vakalarındaki artış devam ediyor. Almanya’da artırılan tedbirler kapsamında Türk düğünlerine kısıtlama getirilmesinin ardından şimdi de Köln Konsolosluğu kapatıldı.

Avrupa’da vakalar korkutan sayılarda seyrini sürdürmeye devam ederken Almanya, Köln Konsolosluğu’nu koronavirüs (corona virüs) sebebiyle kapatma kararı aldı. Dün ulusal tecrit çağrısı yapılan İngiltere’de ise son 24 saatte 18 bin 804 kişide daha virüs tespit edildi. Geçtiğimiz günlerde kendi rekorunu kıran İtalya’da da son 24 saatte 9 bin 338 kişiye hastalık tanısı kondu. Vaka sayıları 32 bin 427'ye kadar çıkan Fransa'da ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un eşi Brigitte Macron, temaslı biriyle aynı ortamda bulunduğu için karantinaya girdiğini duyurdu. İşte Avrupa'da son durum... 

ALMANYA

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRV) kentinde bulunan Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda çalışan personelde koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesi sebebiyle geçici bir süre kapatıldı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRV) kentinde bulunan Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda çalışan personelde koronavirüs (Covid-19) tespit edilmesi sebebiyle geçici bir süre kapatıldı. Köln Konsolosluğundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Saygıdeğer Vatandaşlarımız, Başkonsolosluğumuz personelinde koronavirüs tespit edilmesi Başkonsolosluğumuz 19 Ekim-30 Ekim tarihleri ??arasında hizmet veremeyecektir. Konsolosluk sözlü tarihler hakkında bilgi alınacak randevuların iptal edileceğini anlayışla karşılamanızı rica ederiz."

TÜRK DÜĞÜNLERİNE KISITLAMA 

Ülkede, Türk düğün salon ve işletmeleri, geçen yıl olduğu gibi yine en büyük darbeyi alan sektörlerden biri olmuştu. Her eyalet ve neredeyse her şehir, koronavirüs nedeniyle, davetli sayısında farklı kurallar uygulamaya başlanmıştı. Türklerin yaşadığı bazı yerlerde sadece 5 davetliye izin verilirken, Türklerin hiç olmadığı bölgelerde ise 1000 kişilik düğünlerin yapıldığı ortaya çıkmıştı. 

İNGİLTERE

İngiltere’de son 24 saatte 18 bin 804 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 80 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 741 bin 212’ye, toplam can kaybı ise 43 bin 726’ya ulaştı.

ULUSAL TECRİT ÇAĞRISI 

Ülkenin Bilimsel Danışmanı Jeremy Farrar yaptığı açıklamada, İngiltere’de Covid-19 pandemisinin daha fazla yayılmasını önlemek için 3 haftalık bir ulusal tecrit uygulanması gerektiğini aktarmıştı.

İTALYA

İtalya’da son 24 saatte 9 bin 338 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 73 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 423 bin 578’e, toplam can kaybı ise 36 bin 616’ya ulaştı. Ülkede 252 bin 959 kişinin ise virüsü yenerek iyileştiği bildirildi.

İSPANYA

İspanya’da da vaka sayısında artış sürüyor. Ülkede son 24 saatte 12 bin 214 kişide daha virüs tespit edildiği, 73 kişinin daha yaşamını yitirdiği aktarıldı. Toplam vaka sayısı 1 milyon 15 bin 795’e, toplam can kaybı ise 33 bin 992’ye ulaştı.

FRANSA 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron, koronavirüs tespit edilen bir kişiyle aynı ortamda bulunmasının ardından karantinaya girdi.

Reuters'ın aktardığına göre, First Lady Brigitte Macron, koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişiyle aynı ortamda bulunmasının ardından 7 gün karantinada kalacak. 

Brigitte Macron'un söz konusu kişiyle 15 Ekim'de bir araya geldiği ve hiçbir Kovid-19 semptomu göstermediği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sağlık durumuna ilişkin bir bilgi ise henüz verilmedi. 

VAKA SAYISI REKOR KIRDI 

Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından dün paylaşılan verilerde, koronavirüs salgınında ülke genelinde son 24 saatte 29 bin 837 yeni vakanın tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 897 bin 34’e ulaştığı belirtilmişti.  Bakanlık, son 24 saatte virüs nedeniyle 85 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, toplam can kaybının 33 bin 477’ye yükseldiğini ifade etmişti. Bakanlık ayrıca, bin 343’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 7 bin 530 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan Fransa’da önceki gün tespit edilen 32 bin 427 vaka ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN