Çin'de donmuş gıda yüzeyinde canlı korona bulundu

Çin'de donmuş gıda yüzeyinde canlı korona bulundu

Çin'in Qingdao kentinde yetkililer donmuş gıdaların yüzeyinde canlı koronavirüs buldu. Bunun bir ilk olduğunu açıklayan yetkililer buradan virüs bulaşma ihtimalinin ise düşük olduğunu söyledi.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, Qingdao şehrinde bir vaka kümesinin kaynağını araştırırken bir marketin dondurulmuş gıda reyonunda canlı koronavirüs izine rastladı. 

The Guardian'ın haberine göre, Çin'in Qingdao şehrinde 55 gün yerel koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmamasının sonrasında geçen hafta yeni vaka kümeleri oluşmaya başladı. Yetkililer, vakaların kaynağının izini sürmek için araştırma yaptı. 

DONMUŞ GIDA YÜZEYİNDE CANLI KORONAVİRÜS 

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yapılan araştırma neticesinde, bir donmuş gıda paketinde canlı koronavirüs tespit etti. Donmuş gıda yüzeyinde koronavirüs örnekleri bulunmuş olsa da daha önce hiç canlı virüs tespit edilmemişti. 

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bu zamana kadar gıda paketlerinden alınan 2 milyondan fazla örnekte 22'sinin pozitif çıktığını duyurdu. 

Qingdoa'daki vakalarda donmuş gıda paketlerinin bir rolü olup olmadığı henüz bilinmiyor. Yetkililer, paketten bulaş riskinin düşük olduğunu söylüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN