6 maddede Aleviler’in müfredat talebi

6 maddede Aleviler’in müfredat talebi

Cem Vakfı, AİHM’nin din kültürü derslerinde inanç çeşitliliğini gözetmesi yönündeki kararı doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na müfredat önerisinde bulundu.

IŞIL ÇALIŞKAN

Vakfın düzenlediği basın toplantısına Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Eşref Doğan, Tarihçi Yazar Ali Kaya ve vakıf yöneticileri katıldı. Vakıf Başkanı Erdoğan Döner “Alevilik ile ilgili örnek metinleri hazırladık. Metinleri bugün bakanlığa göndereceğiz” dedi. Toplantıda konuşan İlahiyatçı Yazar Mustafa Cemil Kılıç ise mevcut müfredatta Alevilik ile ilgili bilgilerin yeterli olmadığını söyledi. Hazırladıkları taslak programda ayrıştırıcı unsurların çıkarıldığını söyleyen Kılıç “Birleştirici bir dil kullandık. Dedelerimiz gülbenk okurken ‘Bismişah’ derler. Nasıl ki bir çocuğa ‘Bismillah’ öğretiliyor ise bir Alevi çocuğuna da ‘Bismişah’ öğretilmelidir” dedi.

Cem Vakfı’nın önerileri özetle şöyle:  İlkokul 4. sınıftan itibaren Alevilikle ilgili bilgiler verilmeli.  Bismillah kavramıyla birlikte Bismişah kavramı da açıklanmalı.  ‘Camiiyi tanıyalım’ konusuna ‘Cemevini tanıyalım’ konusu da eklenmeli.  ‘Namaz’ kavramının yanında ‘Cem’ kavramı da anlatılmalı.  Dualara Ehlibeyt’ten dualar da eklenmeli.  ‘Dini Bayramlar’ kısmına ‘Gadir Hum Bayramı’ da eklenmeli. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN