65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Bakan Koca açıkladı

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Bakan Koca açıkladı

Riskin devam ettiği ve henüz ortadan kalkmadığını anımsatan Bakan Koca, birçok ülkede durumun ciddiyetini koruduğunu söylerken, 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altının sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkabileceğine dair açıklama yaptı. Koca, açıklamasında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara ricada bulundu…

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı gençlere yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bakan Koca açıklama yaptı. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan ve uzun süredir Türkiye’de belirli gün ve saat aralığında sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceği bildirildi…

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTECEK Mİ?

Sokağa çıkma kısıtlamasının 15-20 yaş grubunu, 65 yaş ve üstünü, 14 yaş ve altı çocukları içermediğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir düzenleme yapılacağını duyurdu.

Salgının tam olarak bilincinde olamayacak yaştaki çocukların, gençlerin ve yaşlıların içinde bulunduğu durumu bildiklerini kaydeden Bakan Koca, onların ruh hâllerini anladıklarını belirtirken, her yaş grubundan insanların gelişmelere karşı geri bildirimlerini, değerlendirme ve taleplerini duyarlılıkla takip ettiklerini vurguladı.

Bu salgın hastalıkta, süreçlerin ilerleyişi, insanların istek ve taleplerinden bütünüyle ayrı düşünülemeyeceğini aktaran Koca, sağlık camiası olarak bu yaş gruplarından biraz daha sabırlı olmaları, biraz daha zaman tanımaları yönünde ricada bulundu.

Bakan Koca’nın yaptığı açıklamadan da 20 yaş altı ile 65 yaş ve üstü için sokağa çıkma yasağı uygulamasının bir süre daha devam edeceği anlaşılıyor…

"RİSKİ TEK DALGADA ÖNLEMEK MÜMKÜN"

Bakan Koca, koronavirüs riskinin devam ettiği ve ortadan kalkmadığını anımsatırken, durumun pek çok ülkede ciddiyetini koruduğunu söyledi. Toplumun her katmanının mücadeleye katılımından, tedbirlerde sağlanan birliklerden dolayı başarıya ulaştıklarını belirten Bakan Koca, bunun aynı şekilde devam edeceğini, yeni fedakârlıklar gerektirecek koşulların oluşmayacağını ümit ettiklerini ifade etti.

Yüksek bir ihtimal olmasa da şayet risk koşulları yeniden ortaya çıkması hâlinde yapılacak şey konusunda da deneyimli olduklarını vurgulayan Koca, riskin tek dalgada önlemenin mümkün olduğunu öne sürerek, ikinci dalga olasılığına karşı gücün, uygulayacak tedbirlerde olduğunu belirtti.

Sokağa çıkma serbestliğinin geldiği ilk günde, Türkiye’nin pek çok kentinden alınan haberlere göre, gündelik hayatın, maalesef tedbirlere tam bir uyumla başlamadığını anlatan Bakan Koca, salgında evlerde geçirilen günlerin tecrübesi, tedbirlere uyumun daha yüksek olmasını gerektirdiğini bildirdi.

Koronavirüsle mücadelenin ikinci döneminde olduklarını beyan eden Koca, riskin devam ettiği, ortadan kalkmadığı dönemde olduğumuzu hatırlatarak, bu dönemin hayat tarzının, ısrarla vurguladıkları gibi, Kontrollü Sosyal Hayat olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN