655. Tarihi Kırkpınar Güreşleri başaltı ikincisi Kemal Şahin'de dopinge rastlandı

655. Tarihi Kırkpınar Güreşleri başaltı ikincisi Kemal Şahin'de dopinge rastlandı

Kırkpınar Güreşleri’nde başaltında ikinci olan Kemal Şahin’in test sonuçları pozitif çıktı. Sporcu 2 yıl çayırdan uzak kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bu yıl 655.’si yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı boyunda ikinci olarak başpehlivanlık kategorisine yükselen Samsunlu Kemal Şahin’in alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlandı. Sonuç sporcuya tebliğ edildi. Şahin’in 15 günlük itiraz süresi başlarken, 1988 doğumlu sporcu eğer testte hata olduğunu öne sürerse B numunesi açılacak. Eğer B numunesi de pozitif çıkarsa Şahin’in cezası 3 yıl olacak. Eğer Samsunlu pehlivan A numunesi sonucunu kabul eder ve itiraz etmezse iki yıl çayırlardan uzak kalacak.

BAŞA ÇABUK ISINMIŞTI

Samsun’un son dönemde yetiştirdiği önemli pehlivanlardan olan Kemal Şahin bu yıl Kırkpınar’da başaltı boyunda finalde Ali Yanatma’ya puanlamada yenilerek ikinci olmuş ve başpehlivanlık kategorisine çıkmıştı. Bu kategoriye çabuk ısınan Şahin, Kırkpınar’dan sonra katıldığı organizasyonlarda bir ikincilik bir de üçüncülük elde ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Eğer Kemal Şahin’in doping kullandığı kesinleşirse, bu sporcunun yerine bapehlivanlık kategorisine, bu sporcuya çeyrek finalde elenen Recep Taslak başa yükselecek.

Kırkpınar’daki doping kontrollerinde Şahin’den başka sonucu pozitif olan sporcu olmadığı öğrenildi.

KARAR- ÖZEL HABER

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN