8. sınıf okullar ne zaman açılacak? 12. sınıf yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

8. sınıf okullar ne zaman açılacak? 12. sınıf yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

5 Ekim’de meslek liselerinde yüz yüze eğitimin başlamasıyla, ‘8. sınıf okullar ne zaman açılacak?’ ve ‘12. sınıf yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?’ araştırmaları hız kazandı. MEB'den gelen son dakika açıklamalarını sayfamızdan takip edebilirsiniz...

21 Eylül’de anasınıfı ve birinci sınıflarla başlayan yüz yüze eğitim süreci, meslek liselerinin açılması ile devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Ekim’de yaptığı açıklamada, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirli kurallar çerçevesinde başlatacaklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, Bilim Kurulu tavsiyeleri ışığında aldıkları yüz yüze eğitime geçiş kararının ayrıntılarını 6 Ekim’de açıklayacak…


8. SINIF OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ekim Pazartesi gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından okullarda yüz yüze eğitime geçişle ilgili aldıkları son dakika kararları hakkında açıklamalarda bulundu. 
Eğitimde 21 Eylül’de okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleşen toplantıda yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldıklarını ifade etti.
2.,3. ve 4. sınıflarda yüz yüze eğitimin belirlenen kurallar çerçevesinde başlatılacağını söyleyen Erdoğan, 8. Sınıf ve lise 12. Sınıflarda da yüz yüze eğitimin belirledikleri kurallar dahilinde başlayacağını ifade etti. 

12. SINIF YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta düzenlenen Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, bugüne kadar anasınıfı ve 1. Sınıflardaki yüz yüze eğitim sürecinde bir sorun ile karşılaşmadıklarını belirtmişti. Bilim Kurulu’nun 8. ve 12. Sınıflarla ilgili de önerilerinin bulunduğunu ifade eden Bakan Koca, Kabine Toplantısı’nda bu konuların ele alınacağı ve net bir karar alma sürecinde gerekli açıklamaların yapılacağının altını çizmişti.

BAKAN SELÇUK: 12 EKİM PAZARTESİ AÇIYORUZ
 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların okullarını 12 Ekim Pazartesi günü açacaklarını açıkladı. 
 

2, 3 VE 4. SINIFLARIN YÜZ YÜZE EĞİTİM TARİHİ İÇİN TIKLAYIN

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE SORUNLAR DEVAM EDİYOR

16 Mart’ta yüz yüze eğitime kapanan okullara 7 ay sonra dönüş başladı.  21 Eylül’de anaokulları ve ilkokullar için koronavirüs gölgesinde çalan ders zili, 5 Ekim’de meslek liseleri için çaldı. Uygulamalı eğitim yapacak olan 10, 11 ve 12’nci sınıflar ders başı yaparken, 9’uncu sınıflar ise evlerine geri gönderildi. EBA’ya ulaşmada yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türkiye’nin dört bir tarafından yine ilginç görüntüler oluştu.
Koronavirüs salgınıyla birlikte okullardan, fabrikalara, turizmden, sosyal tesislere, restoranlardan kafe bar ve eğlence mekanlarına kadar pek çok alanda kapılara kilit vuruldu. Sosyal dolaşım ve ekonomik faaliyetler durma noktasına geldi. 16 Mart’ta yüz yüze eğitime kapanan okullara dönüşler kademeli olarak başladı.  

okullar-2.jpeg

SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Ancak 31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitimle ilgili mevcut olan devasa sorunlar hala çözüm bekliyor. Pek çok ilde internetin yokluğu veya bağlantıdaki zayıflıktan yüzbinlerce öğrenci uzaktan eğitime ulaşamıyor. Evlerinde televizyon olmayan veya birden fazla öğrencinin olduğu evlerde de yine eğitime ulaşmadaki problemler çözülemiyor. Duruma tepki gösteren muhalefet, hükümetin eğitim politikalarında sınıfta kaldığını vurgularken veliler ise çocuklarının kaybolan bir yılına yeni bir tanesinin eklenmemesi için acil çözüm bekliyor. Uzaktan eğitime benzer sorunlar 21 Eylül’de belli sınıflar için başlatılan yüz yüze eğitimde de yaşanıyor. Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği yaptığı ölçümlerde mevcut okul ve dersliklerin yüz yüze eğitime uygun olmadığını belirtti. Hava ölçümlerini değerlendiren TMMOB “Hiç bir sınıf ve okul hava kalitesi bakımından yüz yüze eğitime uygun değil. Bu koşullarda bulaş riski çok fazla” vurgusu yaptı. Bulaş riskinin fazla olmasından dolayı da pek çok veli çocuklarını okula göndermiyor.  

MESLEK LİSELERİ SINIFLARDA 

Sorunlar art arda birikmeye devam ederken 21 Eylül’de anaokulları ve ilkokullar için koronavirüs gölgesinde çalan ders zili, bu hafta da meslek liseleri için çaldı. Okul girişinde bekleyen öğretmenler, maskesiz öğrencilere maske verdi. Kurallara uyulması konusunda hatırlatmalar yapıldı. Uygulamalı eğitim yapacak olan 10, 11 ve 12’nci sınıflar ders başı yaparken, henüz uygulamalı eğitime geçmeyen 9’uncu sınıflar ise evlerine geri gönderildi. 9’uncu sınıflar için uygulamanın bir hafta sonra başlayacağı duyurulmayınca binlerce öğrenci okullara boşuna gelmiş oldu.  

KAPIDA ATEŞ VE HES KONTROLÜ

7 ay sonra yüz yüze eğitimin başladığı Kırıkkale’de ise okul girişlerinde ateşleri ölçümü yapılıp HES kodları kontrol edildi. Yönlendirme ve uyarıların ardından sosyal mesafe kuralına uyarak eğitim salonlarına alınan öğrencilerin ders saati 30 dakika, teneffüsler 10, öğle arası da 45 dakika olacak. Okullarda dersler uygulamalı olarak anlatılacak.
 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN