99/4 askerlik yerleri açıklandı mı? 99/4 celp dönemi tarihleri | MSB tarihi duyurdu

99/4 askerlik yerleri açıklandı mı? 99/4 celp dönemi tarihleri | MSB tarihi duyurdu

MSB Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından ağustos ayında yapılan son dakika duyurusunda; 99/4 askerlik dönemine yönelik bilgiler paylaşılmıştı. Merakla beklenen 99/4 askerlik yerlerine dair bilgiler karar.com’da…

 

Vatani görevini yapmak için gün sayanlar, 99/4 askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusunu araştırıyor. Türkiye’nin yeni askerlik sistemine göre askerliğini yapacak erler, 99/4 celp dönemi tarihlerini Millî Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sitesinden öğreniyor. İşte detaylar…

99/4 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Millî Savunma Bakanlığı tarafından ağustos ayı içerisinde, Kasım 2019 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayları, yedek subay ile erbaş/erlere ait duyuruda 99/4 askerlik yerlerinin 23 Eylül 2019 tarihi itibarıyla açıklanacağı paylaşılmıştı.

SONUÇLAR E-DEVLET’TEN ÖĞRENİLECEK

Açıklamada, seçim ve sınıflandırma sonuçlarının MSB tarafından 23 Eylül 2019 tarihinde e-devlet üzerinden yükümlülere duyurulacağı aktarılırken, bu yükümlülerin yeniden sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacakları bilgisi paylaşıldı.

19-09/03/askerlikjpgg.jpg

Seçim ve sınıflandırma sonucunda, bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adaylarının 1 Kasım 2019'da, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Kasım 2019'da, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanların 1 Ekim 2019'da, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanların da 2 Aralık 2019'da tertip edildikleri birliklere sevk edilecekleri duyuruldu.

Sınıflandırma sonuçları açıklanır açıklanmaz yükümlülerin belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden 15 gün evveline dek ‘e-devlet’ sistemi üzerinden ve askerlik şubesi başkanlıklarından sevk evraklarını alabilecekleri, bu tarihlerden sonra ise sevk evrakının sadece askerlik şubesi başkanlıklarında verileceği belirtildi.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN