AB, İngiltere ve ABD, Rus muhalif Navalnıy'ın ekibiyle video konferans gerçekleştirecek

AB, İngiltere ve ABD, Rus muhalif Navalnıy'ın ekibiyle video konferans gerçekleştirecek

Rusya’nın geçen hafta AB ülkesi diplomatlarını sınır dışı etmesinin ardından, İngiltere, ABD, Kanada ve Ukrayna’dan oluşan bir ekibin hapisteki muhalif Alexei Navalnıy'ın ekibiyle bir video görüşmesi yapacağı bildirildi.

AB Dış politika sorumlusu Josep Borrel geçen pazar günü bir blog yazısı kaleme aldı. Borell, İngiltere, ABD, Kanada ve Ukrayna’dan oluşan bir ekibin hapisteki muhalif Alexei Navalnıy'ın ekibiyle bir video görüşmesi yapacağını söyledi.

Türkiye saati ile 15.00’da başlayacak toplantıda, Rus muhalif Navalnıy’ın hapse atılması ve Rusya’nın AB ülkelerinin üst düzey diplomatlarını sınır dışı etmesi konularının ele alınacağını bildirildi.

AB Dış Politika sorumlusu Josep Borrell'ın Rus mevkidaşı Sergei Lavrov’la  yaptığı görüşmede, AB ülkesi diplomatlarının ihraç edildiğini sosyal medya aracılığıyla öğrendiğini söyledi.

'RUSYA AVRUPA'DAN KOPUYOR' GÖRÜŞÜNÜ PEKİŞTİRİYOR

Borrell, Moskova'nın diplomatları sınır dışı etme kararı, ve Navalnıy’ı ziyaret etme talebinin reddedilmesi, “Avrupa ve Rusya'nın birbirinden ayrılıyor” görüşünü pekiştirdiğini dile getirdi.

Blog yazısında Doğu-Batı bağlarını yeniden kurmaya yardımcı olabileceğini söyleyen İspanyol politikacı Borrell, "Rusya giderek Avrupa ile bağlantısını kesiyor ve demokratik değerlere bir tehdit olarak bakıyor" dedi.

NATO, Rusya’nın Mart 2014’te Kırım’ı ilhak etmesinin ardından Moskova’yı dezenformasyon ve gizli operasyonlarla batıyı zayıflatmakla suçluyor.

RUSYA BATININ HALA BİR ENERJİ TEDARİKÇİSİ

Bununla birlikte, İran ile 2015 nükleer anlaşmasını sürdürmek ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele gibi diplomasi alanında bölgesel bir güç olarak batının Rusya'ya ihtiyacı var. Rusya, batının hala bir enerji tedarikçisi. 

Geçen hafta, Polonya, Litvanya, Estonya, Letonya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanması için bastırırken Almanya, İtalya ve Fransa, muhalif Navalnıy’ın bir an önce serbest kalması gerektiğini savundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN