Abbas-Olmert'ten sözde "Yüzyılın Anlaşması"na karşı işbirliği

Abbas-Olmert'ten sözde "Yüzyılın Anlaşması"na karşı işbirliği

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert ile birlikte BM'de salı günü New York'taki BM Genel Merkezi'nde sözde "Yüzyılın Anlaşması"na karşı uluslararası konferans çağrı yapacak.

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (KARAR)

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert ile birlikte BM'de salı günü New York'taki BM Genel Merkezi'nde sözde "Yüzyılın Anlaşması"na karşı uluslararası konferans çağrı yapacak.
Karar'ın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistin lideri Abbas'ın BM'de salı günkü Ortadoğu konulu BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde müzakerelerin yeniden başlanmasını da içeren barış planını sunması, eski İsrail Başbakanı Olmert ile bir araya gelip açıklama yapması bekleniyor.

Bu arada, Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner BMGK üyesi ülke temsilcilerini ABD'nin BM misyonundaki çalışma yemeğinde ağırlayarak, öncülük ettiği "Ortadoğu Barış Planı"nı anlattı. Ardından Fox News, New York Post başta olmak üzere seçilen bazı gazetecilere planla ilgili açıklama yapan Kushner kapıda kendisini açıklama yapması için bekleyen gazeteci grubunu atlatıp, servis kapısından çıkarak arabasına binip binadan uzaklaştı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDEKİ FİLİSTİN KARAR TASLAĞI

BM Güvenlik Konseyi üyeleri Tunus ve Endonezya, işgal altındaki Filistin topraklarının “herhangi bir kısmının ilhakının yasadışı olduğunu vurgulayan” ve bu toprakların “İsrail tarafından ilhak çağrısı yapılan son açıklamaları kınadığını” belirten bir taslak karar üzerine bir çalışma yaptılar. Arap Birliği, Türkiye ve 57 ülkeden oluşan İslam İşbirliği Örgütü (İİT) tarafından reddedilen Kushner'in öncülük ettiği planın bir bölümü, AB Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell tarafından kabul edilmemişti.

FİLİSTİN KARARINA ÖNCÜLÜK EDEN TUNUS BÜYÜKELÇİSİ BAŞKENTE ÇAĞRILDI

Diplomatik kaynaklar, BM Güvenlik Konseyi diplomatları Tunus'un BM Daimi Temsilcisi Moncef Baati'nin Tunus Cumhurbaşkanı tarafından görevden alındığına inandıklarını belirttiler. Kusher'in konsey üyesi ülke büyükelçilerini davet ettiği çalışma yemeğine de katılmayan Tunuslu büyükelçi Baati, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin kararı konusunda müzakerelere öncülük ediyordu. Bunun ABD baskısı olup olmadığı merak ediliyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN