ABD Büyükelçisi Bass'dan akademisyen açıklaması

ABD Büyükelçisi Bass'dan akademisyen açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, bildiri tartışmasına Twitter'dan verdiği mesajlarla katıldı. PKK'yı eleştirmeyip devleti katliam yapmakla suçlayan bildiri için 'düşünce özgürlüğü' diyen Büyükelçi, akademisyenlere soruşturma açılmasından endişe duyduklarını söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenlere açılan soruşturmaları eleştirdi. Bildiriyi düşünce özgürlüğü olarak gören Bass, PKK terörünü görmezden gelen ve şiddetten devleti sorumlu tutan bildiriyi, 'şiddetten duyulan endişenin dile getirilmesi' olarak yorumladı ve teröre destek ile eşdeğer olmadığını savundu.

John Bass Twitter adresinden yaptığı açıklamada, şaunları söyledi:

'Akademisyenler için endişeliyiz'

''Güneydoğu'da yaşanan çatışmalarla ilgili görüşlerini ifade ettikleri için akademisyenler hakkında soruşturmalar açıldığı ve cezalar verildiğine dair haberler görmekteyiz. Söz konusu akademisyenler tarafından dile getirilen görüşlere katılmamamız durumunda bile, bu baskının, süregelen şiddetin sebepleri ve çözüm yollarıyla ilgili Türk toplumu içindeki meşru siyasi tartışmalar üzerinde dondurucu bir etkisi olmasından endişe ediyoruz.



'Teröre destek vermekle eşdeğer değildir'

Demokratik toplumlarda vatandaşların görüşlerini, hatta ihtilaflı veya rağbet görmeyen görüşlerini bile, ifade edebilme fırsatına sahip olmaları bir zorunluluktur.  Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi, teröre destek vermek ile eşdeğer değildir.  



'Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir'

Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir. Türk demokrasisi rahatsız edici  fikirlerin serbestçe ifade edilmesini kucaklayacak kadar güçlü ve dirençlidir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN