Erdoğan: Titr kimseyi aydın yapmaz, PKK bildirisine imza atan akademisyenler dağa çıksın

Erdoğan: Titr kimseyi aydın yapmaz, PKK bildirisine imza atan akademisyenler dağa çıksın

Cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Alman turistin hayatını kaybettiği saldırının olduğu noktayı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı patlamanın yaşandığı Alman Çeşmesi'nin önüne karanfil bıraktı. Erdoğan gazetecilerin soruları üzerine de PKK'ya destek bildirisine imza atan akademisyenlerin ihanet içinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda saldırının olduğu noktayı ziyaret etti. Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Suriye'de Türkiye'nin DAİŞ'in hedeflerini vurmasının sıradan bir operasyon olmadığını söyledi. Erdoğan şunları kaydetti:

DAİŞ'İN İlk saldırısı değil

"Sultanahmet'de DAİŞ'in ilk eylemi değil. Şimdiye kadar 10 eylemleri oldu. Sultanahmet'te 10 Alman vatandaşı hayatını kaybetti. Hadiseyi tüm ayrıntılarıyla inceledik."

"Sınır bölgelerimizdeki gelişmelere katiyetle müsade etmeyeceğimizi söyledik. Türkiye böyle bir teröre asla müsade etmeyecek. Bizim Güneydoğuda yaptığımız operasyonlar sıradan operasyonlar değildir. Bunun yanında komşu ülkelerden gelecek tehditlere karşı da operasyonlarımız sürüyor. Bu, terör örgütünün Türkiye'de ilk saldırısı değil."

"PKK, PYD ve DAİŞ'le mücadele içindeyiz. Suriye ve Irak'tan gelecek teröre karşı uluslararası koalisyonla birlikte hareket ediyoruz."

Erdoğan patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan gelen soruları cevapladı:

O akademisyenler zalim

"Tüm olan bu olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayımlayıp, o katliamların altına imza koyan akademisyenleri kınıyorum. Milletimizden kimin kim olduğunu daha iyi anlamalarını, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır. Evvelsi gün Çınar'da olan hadise de bu kapkaranlık akademisyler orada şehit olanları nereye koyacaklar? Onların yanında olmayı nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar. Ben gerekli mercileri göreve davet ettim. Atılması gereken adımların atılması gerektiğini; siyaset yapacaklarsa siyaset yapsınlar, hendek kazacaklarsa hendek kazsınlar, isterlerse dağa çıksınlar. Milletimizin kararı vereceğini biliyorum."

Açıklamanın arrdından saldırının yaşandığı Alman Çeşmesi'nin önüne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bıraktı. Cumhurbaşkanı patlamayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.  

Biz ayrışırsak bütün ümmet kaybeder

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez, terör saldırısının gerçekleştiği Sultanahmet'e gelerek Sultanahmet Camii'nde Cuma namazını kıldı. Cuma hutbesini okuyan Mehmet Görmez, "Biz ayrışırsak bütün ümmet kaybeder. Kanlı eller bizi ayırmak istiyor, biz vahdette birleşelim" diyerek birlik çağrısında bulundu.

10 Alman turist hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı

Pazartesi günü Alman turistleri hedef alan canlı bomba saldırısında 10 Alman turist hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD'le bağlantılı canlı bomba Nabil Fadlı'nın gerçekleştirdiği kısa sürede ortaya çıktı. Nabil Fadlı'nın saldırıyı gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye sığınmacı gibi girdiği, Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü'nde kayıt yaptırdığı belirlendi. Fadlı'nın, polise "IŞİD ailemi katletti, ben de kaçtım" dediği ortaya çıktı. Teröristin, Sultanahmet Meydanı'nda Alman turist grubunu bir süre izledikten sonra üzerindeki bombayı patlattığı belirlendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN