ABD’de iki kaplan koronavirüse yakalandı

ABD’de iki kaplan koronavirüse yakalandı

ABD’nin Indiana eyaletinde bulunan Fort Wayne Hayvanat Bahçesi yetkilileri, iki kaplana yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Hayvanat bahçesi yetkilileri 1 Şubat’ta, iki Sumatra kaplanında Kovid-19’un hafif belirtilerini tespit ettiklerini bildirdi. Bunun üzerine Bugara ve Indah adlı kaplanlardan alınan dışkı örnekleri test için toplandı ve sonuç pozitif çıktı. Kaplanları muayene eden veteriner Dr. Kami Fox, erkek kaplanın kuru öksürük yaşadığını, dişi kaplanın da belirti göstermediğini söyledi.

Yetkililer, her iki kaplanın da belirti gösterip göstermeyeceğini tespit edebilmek için izlendiğini bildirdi. Enfeksiyonun kaynağı henüz bilinmezken, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ve Indiana Sağlık Dairesi tarafından önerilen güvenlik protokolleri doğrultusunda kaplanlara erişim yasaklandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN