ABD'de Kongre baskınında kostümüyle dikkat çeken şahsın kimliği ortaya çıktı

ABD'de Kongre baskınında kostümüyle dikkat çeken şahsın kimliği ortaya çıktı

ABD’yi derinden sarsan Kongre baskınının ardından binaya giren kostümlü göstericiler merak konusu oldu. Güvenlik güçleriyle arbedeye giren boynuzlu kostümlü kişinin QAnon Shaman olarak bilinen Jake Angeli olduğu ortaya çıktı.

Dün gece ABD’de Kasım ayında yapılan başkanlık seçimi sonuçlarını değerlendiren Kongre’ye bir baskın düzenleyen ABD Başkanı Trump destekçileri polis ile çatışmış 4 kişi yaşamını yitirmiş ve onlarca insan da yaralanmıştı. 

Yaşanan protesto gösterileri sırasında Kongre binasına giren grup içerisinde dikkat çeken bir figürün kimliği ise ortaya çıktı. Kongre binasına giren boynuzlu bir başlık takan ve üzeri çıplak olan adamın QAnon Shaman lakaplı bir Trump destekçisi olduğu ortaya çıktı. 

CUMHURİYETÇİLER ARASINDA MEŞHUR

Gerçek adı Jake Angeli olan adamın Arizona QAnon destekçisi olduğu açıklanırken, Amerikan basını 32 yaşındaki adamın daha önce Trump’ın mitinglerinde boy gösterdiğini ve kıyafeti ve dövmeleriyle özellikle Cumhuriyetçiler arasında meşhur olduğunu yazdı. 

ABD bayrağıyla kürsüye çıkıp megafonla slogan atan saldırganın, Cumhuriyetçiler arasında oldukça popüler olduğu tespit edildi. 

QAnon Shaman lakaplı Angeli’nin Kongre binası içerisinde polisle tartıştığı ve Kongre’de kürsüye çıkarak poz verdiği görüldü. Elindeki megafonla sloganlar atan Angeli’nin gözaltına alınıp alınmadığı henüz bilinmiyor. 

kostum.jpg

QANON KOMPLOSU NEDİR? 

ABD’de son dönemde yaygınlaşmaya başlayan QAnon özellikle aşırı sağcılar tarafından destekleniyor… Bu komplo teorisi ise, “Şeytana tapan pedofiller Trump’a karşı bir kumpas kurma hazırlığı içerisinde ve aynı zamanda küresel bir çocuk kaçakçılığı ve seks ağı yönetiyor” şeklinde özetlenebiliyor. 

Bu komplo teorisi özellikle son aylarda Trump destekçileri tarafından büyük destek görüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN