Son dakika! Biden artık resmen ABD başkanı

Son dakika! Biden artık resmen ABD başkanı

Son dakika haberi... ABD Kongresi Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın delege sayısını onaylamasıyla seçim zaferi resmiyet kazandı. Bu sonucun ardından Başkan Donald Trump, Biden’ın seçim sonuçlarını tanıdığını belirtti.

KARAR.COM | WASHINGTON

ABD'de dün meydana gelen Kongre Binası baskını sonrası Temsilciler Meclisi bugün toplandı. Dün Washington'da Kongre Binası'nın güvenliğinin sağlanmasının ardından Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi, meslektaşlarına bir mektup yollayarak, Başkan seçilen Joe Biden'ın zaferini onaylamak için gece ortak oturuma devam etmeye karar verdiklerini duyurmuştu.

BIDEN ARTIK RESMEN BAŞKAN

Kongre Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başkanlığında 3 Kasım seçim sonuçları sonucunda adayların elde ettiği Seçiciler Kurulu üyelerinin sayımını yaparak, sonuçları resmi olarak tescil etti. Biden, 306 delege sayısına ulaşırken, Trump 232 delege sayısında kaldı. Böylelikle Biden'ın Trump'a karşı kazandığı seçim zaferi resmiyet kazanmış oldu.

Sonucu Kongre’deki oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence ayakta okurken, ardından duaya geçildi.

TRUMP: SONUCA KARŞI ÇIKIYOR OLSAM DA...

Pence’in bu açıklamasının ardından "Seçimin sonucuna tamamen karşı çıkıyor olsam da 20 Ocak’ta sağlıklı bir görev teslimi olacak" dedi.

Daha önceki iddialarına devam eden Trump şunları kaydetti:

“Her zaman sadece yasal oyların sayılmasını sağlamak için mücadelemize devam edeceğimizi söylemiştim. Bu, başkanlık tarihindeki en büyük ilk dönemin sonunu temsil etse de, ‘Amerika’yı Yeniden Büyük Yapma’ mücadelemizin yalnızca başlangıcı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN