Mutasyonun 7 farklı mutasyonu daha çıktı

Mutasyonun 7 farklı mutasyonu daha çıktı

ABD'li bilim insanları, Kovid-19’un 7 yeni mutasyonunun tespit edildiğini açıkladı. Virolog Jeremy Kamil, "Bu mutasyonda açıkça bir şeyler oluyor" ifadelerini kullandı.

İngiltere, ABD, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan Kovid-19 mutasyonları birçok ülkeyi etkisi altına almaya devam ediyor. ABD'nin Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, mevcut bir mutasyonun 7 farklı mutasyonunun daha tespit edildiği belirtildi.

Louisiana Eyalet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi’nde virolog olan Jeremy Kamil, The New York Times'a "Bu mutasyonda açıkça bir şeyler oluyor" dedi.

Dünya genelinde yaygın olan koronavirüs sonrasında ortaya çıkan İngiltere, ABD, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonları da birçok ülkeyi etkisi altına almaya devam ediyor.

New York Times’ın haberine göre ABD’de yapılan çalışmada ise bu mutasyonlara ek olarak yeni mutasyonlar tespit etti. Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, mevcut bir mutasyonun 7 farklı mutasyonunun tespit edildiği açıklandı.

Louisiana Eyalet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi’nde virolog ve çalışmanın yazarı Jeremy Kamil, "Bu mutasyonda açıkça bir şeyler oluyor" dedi.

‘DAHA ÖNCE TESPİT EDİLMEMİŞLERDİ’

NTV'ni aktardığına göre, Jeremy Kamil, Louisiana’da hastanelerde yapılan Kovid-19 testlerinden alınan örneklerle yapılan araştırmada, daha önce tespit edilmeyen mutasyonlara rastlandığını belirtirken, “Mutasyon, koronavirüsün yüzeyindeki proteinleri değiştirdi. Başak proteinler olarak bilinen, amino asitler adı verilen bin 200'den fazla moleküler yapı bloğunun katlanmış zincirleridir. Tespit edilen mutasyonlarda Covid-19’un 677’nci aminoasitinde farklı bir dizilim tespit ettik” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN