Brezilya Sağlık Bakanı duyurdu: Amazon mutasyonunda hem iyi hem kötü haber

Brezilya Sağlık Bakanı duyurdu: Amazon mutasyonunda hem iyi hem kötü haber

Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello, Brezilya'da ortaya çıkan koronavirüsün Amazon mutasyonun 3 kat daha bulaşıcı olduğunu açıkladı.

Brezilya Sağlık Bakanı önce kötü haberi sonra da iyi haberi verdi. Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello Amazonlarda Kovid- 19'un yeni bir mutasyonunun tespit edildiğini açıkladı. Pazuello, yeni mutantın  3 kat daha bulaşıcı olduğunu açıklarken aynı zamanda yapılan testlerde mevcut aşıların, mutasyona karşı etkili olduğunu da belirtti.

amozaon-mutanti.jpg

KORONAVİRÜS'DE AMAZON MUTASYONU TESPİT EDİLDİ

Sao Paulo Üniversitesi profesörü İmmünolog Ester Sabino liderliğindeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, ocak ayında yaptıkları çalışmada Brezilya’nın Amazon bölgesindeki Manaus kentinde KOVID-19 testlerinden genomik verileri topladı. Yapılan çalışma sonucunda vakaların yüzde 42'sinin Kent ve Güney Afrika mutasyonlara benzer yeni bir mutasyonun olduğunu tespit etti. Sabina, çalışma sonuçlarını hakkında yaptığı açıklamada bulunan mutasyonun daha bulaşıcı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN