ABD’de yeni bir mutasyonlu virüs paniği

ABD’de yeni bir mutasyonlu virüs paniği

Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü, ABD’de virüsün mutasyona uğramış yeni bir türünün daha yayılma ihtimalinden endişe duyduklarını açıkladı.

Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü, koronavirüsün (corona virüs) oldukça bulaşıcı bir başka varyantının daha ABD'de ortaya çıkmış olabileceği uyarısında bulundu. 

NBC News'te yer alan habere göre, Görev Gücü tarafından eyaletlere gönderilen bir raporda, son zamanlarda tespit edilen yeni vakaların ilkbahar ve yaz aylarında kaydedilen sayının neredeyse iki katı olduğu kaydedildi. 

YÜZDE 50 DAHA BULAŞICI

Raporda, bu hızlanmanın ABD'de halihazırda yayılmakta olan, İngiltere'de ortaya çıkan yeni tür virüse ek olarak ülkede mutasyona uğramış ve yüzde 50 oranda daha bulaşıcı olan yeni bir türün daha olabileceği ihtimalini güçlendirdiği belirtildi. 

TAKILAN MASKE SAYISI ARTABİLİR

Öte yandan raporda, ABD'de ortaya çıkmış olma ihtimali değerlendirilen bu yeni türün, ülkede ne kadar süredir yayılıyor olabileceğine ilişkin bir tahmin yer almadı. Bu yeni türün daha ölümcül olup olmadığına dair bir değerlendirme de yapılmadı. 

Daha bulaşıcı bir virüse karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği tavsiyesinin yer bulduğu raporda, iki ya da üç katlı maske takılması ve daha katı bir sosyal mesafe tedbirinin uygulanması önerildi. 

GÜNLÜK ORTALAMA 3 BİNE YAKIN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre ABD'de her gün ortalama 228 bin Kovid-19 vakası tespit ediliyor ve ortalama 2 bin 700 kişi hayatını kaybediyor. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) paylaştığı verilere göre ise ABD'de şimdiye dek 52 kişi, Kovid-19'un İngiltere'de ortaya çıkan yeni türüyle enfekte oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN