AB'de işsizlik koronavirüse rağmen düştü

AB'de işsizlik koronavirüse rağmen düştü

Avrupa Birliği genelinde ekim ayında yüzde 7,6 olan işsizlik, kasım ayında yüzde 7,5'e geriledi. AB'de en yüksek işsizlik yüzde 16.4 ile İspanya'da görülürken, en düşük işsizlik ise yüzde 2.9 ile Çekya'da kaydedildi.

Avrupa Birliği'nde (AB) işsizlik oranı koronavirüse rağmen kasım ayında düşüş gösterdi.

Avrupa Birliği genelinde, mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı Ekim dönemindeki yüzde 7.6 düzeyinden, Kasım döneminde yüzde 7.5'e geriledi.

AB İstatistik Ofisi Eurostat'ın cuma günü açıkladığı verilere göre, 27 AB üyesi ülkende 19 ülkenin oluşturduğu Euro bölgesinde işsizlik de aynı dönemde yüzde 8.4 düzeyinden yüzde 8.3'e geriledi.

EN YÜKSEK İŞSİZLİK İSPANYA'DA

Bu dönemde, AB üyesi ülkeler arasında, en yüksek işsizlik oranları yüzde 16.4 ile İspanya'da ve yüzde 10.4 ile Litvanya'da ölçülürken, en düşük işsizlik oranları da yüzde 2.9 ile Çekya'da ve yüzde 3.3 ile Polonya'da belirlendi.

Türkiye'de ise işsizlik TÜİK verilerine göre yüzde 12,7 olarak açıklanmıştı.

Londra'da FTSE 100 Endeksi, yüzde 3.05 yükselen Barratt Developments PLC hisselerinin de desteğinde yüzde 0.13 artıda açıldı. Frankfurt'ta DAX Endeksi yüzde 0.97, Paris'te CAC 40 Endeksi yüzde 0.79 yükseldi.

Euro yüzde 0.26 düşüşle 1.22345 dolara gerilerken, sterlin 1.35744 dolar ile sabit düzeyde işlem gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN