ABD’den siber savaş ilanı!

ABD’den siber savaş ilanı!

Dünyanın ilk ‘resmi’ siber savaşı kapıda... CIA yetkilileri, Rusya’nın son dönemde düzenlediği saldırılara karşı “Kremlin’i utandıracak bir misilleme yapılacağını” açıkladı. Emir, Başkan Obama’dan geldi.

ABD ile Rusya arasında bir süredir devam eden ‘siber saldırı’ gerginliği, yerini siber savaşa bırakabilir. Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü’nün (CIA), Demokrat Parti kurumları ve seçim kampanyasını hedef aldığı iddia edilen Rusya’ya karşı siber saldırı hazırlığı içinde olduğu bildirildi. Washington, geçen günlerde Rusya’yı ilk kez resmen Amerikan kurumlarına siber saldırı düzenlemekle suçlamıştı.

NBC News kanalına konuşan istihbarat yetkilileri, Başkan Barack Obama yönetiminin Rusya’ya siber anlamda cevap verilebilmesi için CIA yetkililerine gerekli çalışmayı yapmaları talimatını verdiğini iddia etti.

Haberde CIA ilgili birimlerinin, Kremlin yönetimini “utandıracak” bir misilleme saldırısı için seçeneklerini Beyaz Saray’a sunacağı, ardından Moskova’ya “siber” cevabın verileceği kaydedildi. Siber saldırı çalışmasının boyutlarıyla ilgili detay vermeyen yetkililer, ABD’nin teknolojik olarak Rusya’ya bir cevap vermesinin öncelikli amaç olduğu değerlendirmesinde bulundu. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN