Peskov: ABD'den görülmemiş siber saldırı tehditleri alıyoruz

Peskov: ABD'den görülmemiş siber saldırı tehditleri alıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Rusya'ya yönelttiği siber saldırı tehditlerinin eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaştığını belirtirken, Moskova'nın ihtiyati tedbirler alacağını da ifade etti.

Washington'dan gelen ‘siber saldırı’ açıklamalarını Sputnik'e değerlendiren Peskov, "ABD'nin öngörülemezliği ve saldırganlığı artmaya devam ediyor. Sputnikte yer alan habere göre, Moskova'ya ve Rusya yönetimine yönelik tehditler eşi benzeri görülmemiş bir hal aldı. Zira söz konusu tehdit, ABD Başkan Yardımcısı (Joe Biden) seviyesinde dile getiriliyor" ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın çıkarlarını korumak ve riskleri bertaraf etmek zorunda olduğunu söyleyen Peskov, ABD'nin öngörülemezliğinin tüm dünya için tehlikeli olduğunu vurguladı. 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada Washington'un Rusya tarafından gerçekleştirildiği ve başkanlık seçimlerine müdahale amacı taşıdığını iddia ettiği siber saldırılara yanıt vermeye hazır olduğunu söylemişti. Öte yandan NBC News kanalına konuşan ABD istihbarat yetkilileri de ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin Rusya'ya siber anlamda cevap verilebilmesi için CIA yetkililerine gerekli çalışmayı yapmaları talimatını verdiğini iddia etmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN