İsveç hükümetinin sayfası siber saldırılar yüzünden kapandı

İsveç hükümetinin sayfası siber saldırılar yüzünden kapandı

Dünya genelinde dün yaşanan ve belli başlı sitelerin açılma sorunu yaşamasına neden olan DDOS siber saldırılarından bazı hükümet siteleri de nasibini aldı. Başta İsveç Hükümeti sayfası olmak üzere bir çok resmi kuruluşun internet sayfalarına ulaşılamadı.

Ulaşılamayan sayfalar arasında sivil savunma kurumunun sayfası da bulunuyor. Siber saldırının doğrudan resmi kurumlara yapılmadığı, sayfaların kapanmasının nedeninin ABD'deki internet hizmet sağlayıcıya yönelik aşırı yüklenme saldırısından kaynaklandığı belirtildi. Sputnik'in haberine göre dün ABD'deki internet hizmet sağlayıcıya yapılan siber saldırı nedeniyle şirketi müşterilerinden The New York Times gazetesi, Paypal, Amazon, Twitter ve Spotify gibi internet sayfaları da etkilenmişti. Siber saldırının nereden kaynakladığı ise henüz tespit edilemedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN