AB'den Biden'a iki zirve daveti

AB'den Biden'a iki zirve daveti

AB, yeni seçilen ABD Başkanı Biden'ı biri video konferans, diğeri fiziki olmak üzere 2 zirve toplantısına davet etti. Toplantılardan ilkinin Ocak'ta Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasından kısa süre sonra yapılması bekleniyor.

AB yönetimi, Joe Biden'ın ABD Başkanı seçilmesinden ardından harekete geçti. 

Üst düzey bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, AB üyesi ülkelerin Brüksel'deki büyükelçileri, bugün, AB-ABD ilişkileri hakkında liderlerin 10-11 Aralık'taki zirve toplantısına hazırlık kapsamında görüşme yapacak.

ZİRVEDE ABD İLE İLİŞKİLER DE MASAYA YATIRILACAK

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de gelecek hafta, AB ülkelerinin liderleriyle istişarelerde bulunacak. Liderler, Aralık'taki zirvede ABD ile ilişkilerin nasıl geliştirileceği hususunu görüşecek.

Michel, Biden'ı 2021'in ilk yarısında biri video konferans yöntemiyle olmak üzere 2 toplantıya davet etti.

BİDEN BAHARDA BRÜKSEL'E GİDECEK

Toplantılardan ilkinin ocakta Biden'ın başkanlık koltuğuna oturmasından kısa süre sonra yapılması bekleniyor. Biden'ın Brüksel ziyaretinin ise bahar aylarında düzenlenmesi amaçlanıyor.

5 BAŞLIK AB'NİN GÜNDEMİNDE

AB yönetiminin ABD ile ilişkilerde üzerinde durduğu 5 ana başlık bulunuyor: 

Kovid-19 salgınıyla mücadele, ekonomik toparlanmayı hızlandırma, iklim değişikliği, çok taraflılık ve ortak değerlerin korunması, barış ve güvenliğin desteklenmesi. 

BİDEN 3 KASIM'DAN ZAFERLE ÇIKTI

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini, Demokratların adayı Joe Biden kazanmıştı. 

Rekor katılım ile gerçekleşen 59'uncu başkanlık seçimlerinde Biden, ülke genelinde yaklaşık 74 milyon 873 bin seçmenin oyunu almıştı. 

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Trump ise seçimlerde 'hile' yapıldığını ve asıl kazananın kendisi olduğunu öne sürmüştü. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN