ABD'li başkan adayından göçmenlere 'terörist' hakareti

ABD'li başkan adayından göçmenlere 'terörist' hakareti

ABD'li başkan aday adayı Ben Carson, katıldığı bir televizyon programında Suriyeli mültecilere ağır hakaretlerde bulundu. Carson, ABD'nin Suriyeli mültecileri kabul etme planını ülkeye teröristlerin gelmesine neden olacağı söyledi.

ABD Başkanlık seçimlerinin aday adaylarından Ben Carson, aralarına IŞİD militanlarının sızabileceği gerekçesiyle ülkeye Suriyeli mültecilerin kabul edilmesine karşı çıktı. Siyahilerin en büyük ayrımcılığa maruz kalan gruplardan olduğu ABD'de, kendisi de siyahi olan Carson'un Suriyeli mültecilere terörist diyerek hakaret etmesi tepki topladı.

"Ben IŞİD olsam..."

CNN'de yayınlanan "The Lead" programına konuk olan Cumhuriyetçi Partili aday Carson, "Ben IŞİD olsaydım ve ABD'nin 10 bin, 65 bin ya da 100 bin kişiyi kabul edeceğini bilseydim, oraya kendi adamlarımla birlikte sızardım" dedi. 

Eski beyin cerrahı olan Carson, ayrımcı düşüncelerini meşrulaştırmak için 2013 yılında Boston Maratonu'na yapılan bombalı saldırıya atıfta bulundu. Carson, maratona saldırı düzenleyen ve altı kişinin ölümüne neden olan kişilerin, 2002 yılında göçmen olarak geldiğini hatırlattı.

Ben Carson'ın, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığı anketlerinde, ünlü işadamı Donald Trump'tan sonra ikinci sırada bulunduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN