Trump: Suriyelileri göndereceğim, içlerinde IŞİD'ciler olabilir

Trump: Suriyelileri göndereceğim, içlerinde IŞİD'ciler olabilir

ABD'de yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Donald Trump, bütün Suriyeli mültecilere "potansiyel IŞİD militanı" muamelesi yaptı.

ABD başkanlığının en güçlü aday adayı olarak görülen iş adamı Donald Trump, seçimleri kazanması durumunda Suriyeli sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğini vaadetti.

ABD’nin sığınmacı politikasını eleştiren Trump, ‘kazanırsam Suriyeliler gidecek’ dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren emlak milyarderi Trump, Obama yönetiminin önümüzdeki yıllarda ABD’ye alınacağını vadettiği Suriyeli göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

"200 bin Suriyeli IŞİD'ci olabilir"

ABD Başkan aday adayı Trump, ‘200 bin Suriyeliyi almak istediğimizi duydum. Onlar IŞİD olabilir’ şeklinde konuştu.

Trump, seçimi kazanması halinde Suriyelileri göndereceğini söyledi. Suriyeli göçmenleri ‘200 bin silahlı adam’ olarak niteleyen Trump, ‘toplu göçün bir parçası olarak Suriye’den buraya gelen insanları uyarıyorum. Eğer kazanırsam, onlar geri gidecekler’ dedi.

Trump, daha önce de ABD’deki Meksikalı göçmenlere yönelik eleştirileri ile gündeme gelmişti. Meksika sınırına çok büyük bir duvar öreceğini ve duvarın masraflarının Meksika yönetimi tarafından karşılanacağını söyleyen Trump, Meksika’nın ABD’ye ‘tecavüzcü, uyuşturucu satıcısı ve suçluları gönderdiği’ni iddia etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN