ABD’li sanayicilerden Pence'e çağrı: Trump'ı görevden alma yetkini kullan

ABD’li sanayicilerden Pence'e çağrı: Trump'ı görevden alma yetkini kullan

ABD’de 14 bin şirketin bağlı olduğu sanayi odası, Pence’e başkanın görevden alınmasını öngören Anayasanın 25. maddesini uygulama çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçileri, başkent Washington DC'de bulunan kongre binasını bastı. Polis ekipleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Tüm dünyanın yakından takip ettiği olayları Biden 'kaos' olarak nitelerken, Trump da taraftarlarına eve dönün çağrısında bulundu. 

Yaşananların ardından ülkedeki 14 bin şirketin bağlı olduğu Ulusal İmalat Birliği’nin başkanı ve CEO’su Jay Timmons, ‘silahlı ve şiddet uygulayan protestocu’ların kaos yarattığını söyleyerek ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’i anayasanın 25. maddesini uygulamaya çağırdı. 

Anayasanın bu maddesi, başkan yardımcısı ve kabinenin çoğunluğuna görevini yapmaya uygun olmayan başkanı görevden alma yetkisi veriyor. 

Business Insider’ın haberine göre Timmons, “Pence, kabine ile beraber demokrasinin korunması için anayasanın 25. maddesini hayata geçirmeyi ciddi ciddi düşünmeli” dedi. 

JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon ise “Bu biz değiliz” diyerek seçilmiş liderlerin bu şiddetin sona ermesi için harekete geçme sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN