Son dakika! Kongre baskınında ölü sayısı 4'e yükseldi

Son dakika haberi... ABD Kongresi'nin Trump destekçileri tarafından basılması ile başlayan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Son dakika haberi... ABD Kongresi'nin Trump destekçileri tarafından basılması ile başlayan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Washington Polis Şefi Robert Contee, Kongre binasında yaşanan olaylar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

3 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Contee, Kongre içinde polis tarafından vurulan ve daha önce hastanede hayatını kaybeden kadın göstericinin ardından 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.

KİMLİKLERİ AÇIKLANMADI

Hayatını kaybedenlerden 1'inin erkek, 2'sinin kadın olduğunu ve bu kişilerin kaldırıldıkları acil servislerde öldüklerini aktaran polis şefi, söz konusu kişilerin kimliklerini açıklamadı.

EN AZ 52 GÖZALTI

Contee ayrıca olaylarda 14 polisin hafif şekilde yaralandığını ve en az 52 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dün Beyaz Saray önündeki mitingden sonra ABD Kongresi'ne yürüyen binlerce Trump yanlısı, Kongre binasının önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalışmıştı. 

Polisle yaşanan çatışmalardan kısa bir süre sonra bazı göstericiler Kongre binasına girmeyi başarmıştı.

Kongredeki Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylaması'nın onay oturumuna ara verilmiş, oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre üyeleri bina içinde güvenli bir yere götürülmüştü.

ABD Başkanı Trump ise Twitter hesabından Kongre binası önünde gösteri düzenleyen destekçilerine 'itidal' çağırısında bulunmuştu.

Kongre binasında çıkan olaylarda yaralanan bir kadın hayatını kaybetmiş, birçok polis yaralanmıştı. 

Trump, olaylar üzerine Kongreye Ulusal Muhafızların sevk edilmesi talimatı vermişti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA KONGRE BASKINI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN