ABDpolis tarafından öldürülen adamın kızı konuştu: Babamı kitap okurken öldürdüler

ABDpolis tarafından öldürülen adamın kızı konuştu: Babamı kitap okurken öldürdüler

ABD'nin North Carolina eyaletinde bir siyahinin polis tarafından vurularak öldürülmesi göstericiler tarafından protesto edildi. Protesto sırasında çıkan çatışma sonucunda vurularak ağır yaralanan bir kişi nedeniyle kentte OHAL ilan edildi.

ABD'de yaşayan 43 yaşındaki siyahi Keith Lamont Scott önceki gün polis tarafından öldürülmüştü. Polis, Scott'ın uyarılarına rağmen elindeki silahı bırakmaması nedeniyle vurulduğunu açıklasa da adamın ailesi, Scott'un o sırada silahsız olduğunu ve kitap okuduğunu ifade etti. 

Bunun üzerine Charlotte kentinde bir araya gelen göstericiler bir protesto gösterisi düzenlendi. Barışçıl başlayan protestoda polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışma alevlenince bir gösterici vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ağır yaralının bir sivil tarafından vurulduğunu ifade eden polis, çatışma esnasında 16 polisin yaralandığını açıkladı. 

Polis göstericilere biber gazı kullanarak müdahale ederken, göstericiler polise şişe ve hava fişek fırlattı. Etraftaki mağazaların camlarını kıran ve ufak yangınlara neden olan göstericilerin gazetecilere saldırdığı da bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü de ABD'nin Tulsa kentinde Terence Curtcher adlı bir siyahi polis tarafından öldürülmüştü. Emniyet yetkilileri Curtcher'ın olay sırasında silahsız olduğunu söyledi. 

ABD'de özellikle son iki yıldır, polisin Afrika kökenli Amerikalılara yönelik şiddeti protestolara neden oluyor. 

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

BBC'ye konuşan Charlotte Belediye Başkanı Jennifer Robert, protestolar sırasında yaşanan şiddet nedeniyle şoke olduğunu söyledi. Robert, "Charlotte, toplumla polis arasında iyi ilişkilerin kurulması için çok çalışmış bir kent. Charlottelılar olarak biz bu değiliz. Bu protestoları çok hızlı bir şekilde geride bırakacağımızı, barışçıl protestolara geçeceğimizi ve diyaloğa döneceğimizi umuyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN