Açık alanda sivil tuzağı

Açık alanda sivil tuzağı

TSK ve ÖSO’nun kıskacındaki YPG, Afrin’de kaçmalarına izin vermediği sivilleri, bu kez hedef olmaları için silah zoruyla açık alanlara göndermeye başladı. Cami cemaatine bile roket atan örgütün yeni planına karşı Mehmetçik ve ÖSO güçleri uyarıldı.

KENAN BUTAKIN

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı dokuzuncu gününde. Operasyonun başladığı günden bu yana, terör örgütü YPG sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Kilis’te namaz kılan cemaati bile hedef alan terör örgütünün, sivilleri kalkan olarak kullanma girişimine karşı TSK azami hassasiyetle operasyonu yürütüyor. Ancak YPG’nin önceki günden itibaren yeni bir ‘kirli yöntem’ denemeye başladığı öğrenildi. KARAR’ın bölgedeki ÖSO kaynaklarından edindiği bilgilere göre, örgüt, köy ve kasabalarda yaşayan sivilleri silah zoruyla açık alanlara ya da mevzilere gönderiyor.

Özellikle Hatay’ın karşısında bulunan Raco bölgesinde, sivillerin TSK tarafından ‘yanlışlıkla’ vurulması için açık hedef  haline getirildiği öğrenildi. Diğer bölgelerden de benzer haberlerin TSK ve ÖSO birliklerine ulaştığı kaydedildi. Hava koşullarından dolayı zaman zaman yavaşlayan harekatta, teröristlerin son yöntemini öğrenen TSK ve ÖSO güçlerine yeniden ‘siviller için dikkatli olun’ uyarısı gittiği belirtildi.

Operasyonun ilk gününden itibaren TSK, harekatta hedefin bölge halkı olmadığını ve sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiğini vurguladı. Sosyal medyada PKK propagandası yapan hesapların “Kürtler öldürülüyor” şeklindeki paylaşımlarının ise sahte olduğu ortaya çıkmıştı. Suriye’deki iç savaşta yaralanan ya da ölen sivillerin fotoğraflar, Zeytin Dalı Harekatı’nda çekilmiş gibi servis edildiği anlaşılmıştı.

Dün de Afrin’in kuzeybatısında YPG’nin işgalindeki Ali Bekki köyü de kontrol altına alındı. YPG’nin kontrolündeki Afrin’in çembere alınması için de ilerlemeye devam edildi. TSK’nın son açıklamasında 394 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilirken, kontrol altına alınan köylerde çok sayıda terörist de sağ olarak yakalandı. Ayrıca, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısındaki Suriye’nin Resulayn bölgesinde de bazı terör hedefleri etkisiz hale getirildi. Sınır hattında iş makineleriyle mevzi kazan 10 kişilik terörist grubunun, tank atışıyla etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN