Afrin Harekatı'nda 14. gün...Darmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi

Afrin Harekatı'nda 14. gün...Darmık Dağı'na Türk bayrağı dikildi

TSK Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 14. gününde toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 823'e yükseldiğini bildirdi. Zeytin Dalı Harekatında YPG'lilerden kurtarılan Bülbül beldesinden en net fotoğraflar geldi. Bir günde Bülbül'ün yanı sıra Ali Kar ve Zara'nın da alınmasıyla elde edilen bölgelerin büyüklüğü 115 kilometrekareye çıktı. Bülbül kasabasının alınmasıyla yeni hedef olan Raco bölgesini Türk savaş uçakları bombalıyor. Hafta içinde teröristlerden temizlenen Darmık Dağı'na Türk askeri bayrağı dikti. Zeytin Dalı harekâtında Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerinin karşısındaki YPG'nin terör mevzileri çoklu roketatarla vuruldu.

Anadolu Ajansı, Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerinin karşısındaki terör mevzilerinin çoklu roketatar ve topçu birliklerince bombardımana tutulduğunu bildiriyor.

İşte Zeytin Dalı Harekatı'nın 14. gününde Afrin'de yaşananlar...

DARMIK DAĞI'NA KOMANDOLARCA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan arındırılan Darmık Dağı'na komandolarca Türk bayrağı asıldı.

Bülbül kasabasının alınmasıyla yeni hedef olan Raco bölgesini Türk savaş uçakları bombalıyor. Bombardımanda vurulan yerler arasında Raco merkezindeki terör mevzileri de var.

RACO SAVAŞ UÇAKLARIYLA BOMBALANIYOR

Zeytin Dalı Harekatı'nın 14. gününde ilerleyen TSK, Bülbül kasabasının alınmasıyla yeni hedef olan Raco bölgesini Türk savaş uçakları bombalıyor.

Başbakan Binali Yıldırım: "Bu alçaklar Afrin'den Reyhanlı'ya, Hatay'a, Kilis'e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle beş vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız var."

Suriye tarafından Kilis ve Hatay'a toplam 6 roket atıldı. Hatay Reyhanlı'da 6, Kilis'teki saldırıda ise biri ağır 3 kişi yaralandı.

TSK Zeytin Dalı Harekatı'nın 14. gününde operasyona yönelik bilgiler verdi. TSK'dan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 823 olmuştur." ifadelerine yer verildi.

18-02/02/af.Jpeg

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) sosyal medya hesapları, Bülbül kasabasının içinden fotoğraflar yayınladı. Çarpıcı kareler, kasabanın YPG'liler tarafından bir terör merkezi haline getirildiğini gösteriyor.

Öte yandan, TSK herekat kapsamında teröristlerden ele geçirilen silah ve mühimmat listesini açıkladı.

18-02/02/af2.Jpeg

TSK’dan yapılan açıklamada, 30-31 Ocak 2018 tarihlerinde Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait ele geçirilen muhtelif tipte silah ve mühimmatın listesi şöyle açıklandı:

" 1 adet SA-18 omuzdan atılan hava savunma füzesi, 4 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet Bixi makineli tüfek, 2 adet RPG 7 Roketatar, 4 adet RPG 7 Roketatar mühimmatı, 1 adet Keskin nişancı tüfeği, 3 adet Tabanca, 1 adet Anti tank mayını, 2 adet El bombası 3 adet Dürbün, 2 adet El telsizi,15 adet Şarjör, Çok miktarda muhtelif çapta hafif silah mühimmatı." (BC -

18-02/02/s1.jpg

18-02/02/silah2.jpg

18-02/02/silah3.jpg

İSTANBUL/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN