Halktan harekata tam destek

Halktan harekata tam destek

OPTİMAR Araştırma Şirketi'nin çalışmasına göre, halkın yüzde 71,8’i Zeytin Dalı Harekatı’nı (Afrin Operasyonu’nu) desteklediğini ifade etti.

HABER MERKEZİ

OPTİMAR Araştırma Şirketi, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. 26 ilde bin 508 kişi ile gerçekleştirilen çalışmada, katılımcılara harekat ile ilgili sorular soruldu. Araştırma sonuçlarına göre, halkın yüzde 71,8’i Zeytin Dalı Harekatı’nı (Afrin Operasyonu’nu) desteklediğini ifade etti. Harekatı destekleyen ve olumlu buluyorum diyenlerin partilere göre dağılımı da çalışmada yer aldı. Buna göre, partilere göre dağılımda olumlu buluyorum diyenlerin yüzde 88'i AK Parti, yüzde 58'i CHP ve yüzde 90.3'ü MHP ve yüzde 6.5'i HDP seçmeni olduğunu kaydetti. Kalan yüzde 19,4'ü ise olumsuz bulduğunu ve desteklemediğini söylerken kalan yüzde 8,8'i ise fikrinin olmadığını ifade etti.

OPERASYONLARA DEVAM EDİLMELİ

Yapılan araştırmada ayrıca halkın yüzde 70’i Menbiç ve İdlib de dahil operasyonlara devam edilmesi gerektiğini söyledi. Çalışmada katılımcılara, “Bugün bir genel seçim olsa, oyunuzu hangi partiye verirdiniz?” sorusu da soruldu. Katımcıların yüzde 52'i AK Parti, yüzde 22,6'sı CHP, yüzde 10,7'si MHP, yüzde 7,8'i HDP, yüzde 4,2'si İYİ Parti ve yüzde 2,5'u da diğer partilere oy vereceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN