Ajax'tan 13 gol yiyen Venlo'nun kalecisi Van Crooij'den acı itiraf

Ajax'tan 13 gol yiyen Venlo'nun kalecisi Van Crooij'den acı itiraf

Hollanda Ligi'nde Ajax'ın Venlo'yu 13-0 yendiği maçta Venlo kalesini koruyan Delano van Crooij, büyük bir yıkım yaşadığını açıklayarak, "Aynaya bakamıyorum" dedi.

Bu maçı uzun yıllar unutamayacağını söyleyen 29 yaşındaki kaleci, "Kabul edilemez bir durum. Tüm dünya bizi konuşuyor. Elimden gelen her şeyi yaptım ancak bir antrenman maçında gibiydiler. Aynaya bakmak istemiyorum ancak bu maça takılıp kalamayız." şeklinde konuştu.

Kaleci Crooij, Ajax karşısında yediği 13 golün haricinde 10 da kurtarışa imza attı.

AJAX'TAN TARİHİ GALİBİYET: 13-0

Hollanda Eredivisie Ligi'nin 6. haftasında VVV-Venlo'ya konuk olan Ajax, rakibini 13-0 mağlup ederek tarihi bir galibiyet elde etti.

VVV-Venlo'nun, De Koel Stadı'nda Ajax'ı ağırladığı karşılaşma, Hollanda ligi tarihine geçti. Konuk ekip, ilk yarısını 4-0 önde bitirdiği mücadelenin ikinci devresinde 9 gol daha kaydetti.

Ajax'ın gollerini; Lassina Traore (5), Jurgen Ekkelenkamp (2), Huntelaar (2), Dusan Tadic, Antony, Daley Blind ve Lisandro Martinez kaydetti.

Bu sonuçla 6 maçta 5. galibiyetini elden eden Ajax, 15 puanla zirvede yer aldı. Tarihi hezimete uğrayan VVV-Venlo ise 5 puanla 10. sırada kaldı.

ÖNCEKİ REKOR DA AJAX'A AİT

Ajax, Hollanda Ligi'nde 13 gol birden atan ilk takım oldu.

Ajax'ın Vitesse'i 12-1 yendiği 1971-72 sezonundan bu yana iki rekor da kırılamıyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN