AK Parti Ankara'da da seçim sonuçlarına itiraz etti

AK Parti Ankara'da da seçim sonuçlarına itiraz etti

AK Parti, İstanbul'un ardından Ankara'da da seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan ''25 ilçede itirazlarımızı gerçekleştirdik. 3 bin 217 sandıkta tespit ettiğimiz usulsüz uygulamalar var'' açıklamasında bulundu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Özcan'ın açıklamaları kısaca şöyle: ''Pek çok sandıkta sandık tutanaklarının farklı şekillerde birleştirildiği tespit edilmiştir. Tüm sandık sonuç tutanaklarını inceledik elde edilen hataları ve eksiklikleri ilçe seçim kurullarına müracaat ederek itirazlarımızı gerçekleştirdik.

"3 BİN 2017 SANDIKTA USULSÜZLÜK TESPİT ETTİK"

Biz bir oy bile dışarıda kalmasın diye bu kadar çalışma yaparken oyların eksik yazılmayla heba edilmesine razı gelemeyiz. Ankara'daki 25 ilçede itirazlarımızı gerçekleştirdik. Ankara'daki sandıkların geçersiz oyların dışında tespit ettiğimiz 3 bin 217 sandıkta ilçede ilçe belediyesinin oyu 100 küsür ama büyükşehirde 0 oy. 3 bin 217 sandıkta tespit ettiğimiz usulsüz uygulamalar var.''

"Bütün mücadelemiz bunun içindir. Bu ülke, AK Parti dönemlerinde yaşlısının, engellisinin evine sandık götüren ve bir tane bile vatandaşının iradesini dışarıda bırakmayan, sahip çıkan bir demokratik olgunluğa erişmiştir. Biz, bir oy bile dışarıda kalmasın diye bu kadar çalışma yaparken oyların sandıkta kaydırmayla eksik yazılmayla veya farklı şekillerde niyet ne olursa olsun heba edilmesine razı gelemeyiz. Türkiye'de en ufak bir meselede ortalığı ayağa kaldırıp yetkilileri göreve çağıran, 'Bu işin tüm detayları araştırılsın, tüm yönleriyle hükümet bunu aydınlatsın' diyen muhalefet ve bazı çevreleri Türkiye'deki her şeyin belirleyicisi olan millet iradesinin tam ve eksiksiz bir şekilde ortaya çıkması için tespit ettiğimiz yanlışlık, olumsuzluk ve benzeri itirazları sulandırmaya çalışması üstünü örtme çabası aslında onların millet iradesinin tecellisinin dışındaki farklı niyetleri olduğunu ortaya koymaktadır.

"25 İLÇE İÇİN İTİRAZDA BULUNDUK"

Ankara'daki 25 ilçede itirazlarımızı öncesinde seçim kurullarına birleştirme yerlerinde hem de şimdi de ilçe seçim kurullarına saat 15.00'e kadar sandıklarımıza itirazlarımızı gerçekleştirdik. Şu ana kadar tespit edilen çetelelerle tutanaklar ve oy birleştirme yerlerindeki kaydırmaları tespit ettiğimiz bariz usulsüzlükler var. Bunları da inşallah itirazların kabulü neticesinde tekrar aydınlanacağını ve milletimizin iradesinin ve hiçbir oyun boşa gitmeyeceğini inşallah sizlerin de vesilesiyle tüm kamuoyuna yansıtmış olacağız diye düşünüyorum." diye konuştu.

"Ne kadar oyda usulsüzlük tespit edildiği" şeklindeki soru üzerine Özcan, "Ankara'da, geçersiz oyların dışında ilçelerimizde 3 bin 217 sandıkta usulsüzlük tespit ettik. Bu ilçelerde, diyelim ki ilçe belediyesinin oyu 100 küsur, mecliste aynı 100 küsur ama büyükşehirde 1 oy ya da 0 oy. Çetelelerle ve tutanaklarla tespit ettiğimiz bunlar. 3 bin 217 sandık, bu da neredeyse sandıkların 3'te 1'ine tekabül ediyor. Büyükşehirdeki oyların tümüne ve ilçelerdeki 3 bin 217 sandıkta böyle usulsüzlük ve uygulamalar var." yanıtını verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN