İYİ Parti'den Balıkesir seçim sonuçlarına itiraz

İYİ Parti'den Balıkesir seçim sonuçlarına itiraz

İYİ Parti de Balıkesir'de seçim sonuçlarına itiraz etti. İYİ Parti İl Başkanı Tuna "Seçim tutanaklarında usulsüzlükler fazla. Bunlarla ilgili teşkilatlarımız iki gündür gece gündüz çalışıyorlar. Bugün de bir oy hakkımıza dahi sahip çıkabilmek adına itirazlarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ve . parti yöneticileriyle birlikte Balıkesir Adliyesi'ne gittiTuna, burada yaptığı açıklamada, teşkilatlarına iletilen ıslak imzalı seçim tutanaklarını incelediklerini söyledi.

Seçim tutanaklarında usulsüzlüklerin fazla olduğunu ileri süren Tuna, şöyle konuştu:

"Bunlarla ilgili teşkilatlarımız iki gündür gece gündüz çalışıyorlar. Bugün de bir oy hakkımıza dahi sahip çıkabilmek adına itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Aşağı yukarı 2 bine yakın sandıkta yüzde 3'ten fazla geçersiz oy olduğu tespit edildi. 300'e yakın sandıkta da büyük partilerin yüzde 75'ten fazla oy aldığı tespitleri var. Bununla ilgili bugün itirazlarımızı Altıeylül ve Karesi ilçesi olarak yapıyoruz. Diğer 18 ilçemizde de saat 15.00'e kadar sonlandırılacak."

"BALIKESİR'DE MİLLİ İRADENİN TECELLİ ETMEDİ"

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok da seçimin üzerinden iki gün geçmesine rağmen Balıkesir'de milli iradenin tecelli etmediğini öne sürdü.

Milli iradenin tecelli etmesini istediklerini vurgulayan Ok, "Bizim için kimin çıktığı önemli değil. Balıkesir'de oy kullanan vatandaşlarımızın oylarının, sandık sonucunda hakkaniyetle sayılıp tespit edilip milli iradenin tecelli edilmesini istiyoruz. AK Parti'liler ve özellikle Yücel Yılmaz şaibeli bir şekilde bu 5 yılın geçmemesi istemiyorsa adaletin tecelli etmesi için bizden daha çok çalışmalı." dedi.

İYİ Partili heyet daha sonra kesin olmayan sonuçlara itirazda bulunmak için Merkez Altıeylül ve Karesi İlçe Seçim Kuruluna dilekçe verdi. İYİ Parti Balıkesir'in 20 ilçesinde benzer itirazlarda bulundu.

BALIKESİR/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN