Akar'dan Rusya-Ukrayna gerginliği hakkında açıklama

Akar'dan Rusya-Ukrayna gerginliği hakkında açıklama

MSB Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek "Uluslararası hukuk çerçevesinde, toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, barışçıl yollarla; Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesinden yanayız" dedi.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Genelkurmay Karargahı başta olmak üzere Kuvvet Komutanlıkları ve bölgedeki birlik komutanlarıyla video telekonferansla görüştü.

Bakan Akar, TSK'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aşılamanın devam ettiğini, tüm personel aşılanana bunun süreceğini vurguladı.

Ukrayna'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Akar, Ukrayna'nın, Türkiye'nin stratejik müttefiki olduğunu belirtti.

Hulusi Akar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Onların geleceği ile yakından ilgileniyoruz. Onların güvenliği, barış içinde yaşaması, toprak bütünlüğü konusunda devlet olarak beyanlarımızı yaptık. Kırım'ın işgalini tanımadığımızı söyledik. Oradaki Kırım Tatarlarının mevcudiyeti ile geleceği ile yakından ilgilendiğimizi söyledik. Biz her zaman söylediğimiz gibi, uluslararası hukuk çerçevesinde, toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde, barışçıl yollarla, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğin bir an önce bitmesinden yanayız. Bunun için de biz Türkiye olarak iki tarafa da görüşmelerin, konuşmaların yapılıp, diyaloğun sağlanıp, bu işin bir an önce barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda her türlü desteği sağlıyoruz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN