Pentagon'dan iddialar hakkında yorum yok

Pentagon'dan iddialar hakkında yorum yok

ABD'nin savaş gemilerinin Boğaz'dan geçişinin iptal edildiği iddialarına ilişkin konuşan Pentagon'dan bir yetkili, "Gemiler hakkındaki haberlerle ilgili bilgimiz var, ancak güvenlikle ilgili nedenlerden bu tarz operasyonel detayları konuşmuyoruz" dedi.

Ukrayna-Rusya hattındaki gerginlik sonrası ABD, Ukrayna'ya desteğini açıklayarak, Karadeniz'e 2 savaş gemisi göndermek için Montrö Anlaşması'na uygun olarak Türkiye'ye bildirimde bulunmuştu. 

PENTAGON İDDİALARA YANIT VERMEDİ

Daha sonra ABD'li savaş gemisinin Boğaz'dan geçişinin iptal edildiği iddiaları gündeme gelmişti. Sputnik’e konuşan ABD Savunma Bakanlığı kaynağı, iddialara ilişkin şunları söyledi:

“Bölgedeki durumu çok dikkatli bir şekilde takip etmeye devam ediyoruz. Gemiler hakkındaki haberlerle ilgili bilgimiz var, ancak güvenlikle ilgili nedenlerden bu tarz operasyonel detayları konuşmuyoruz. Karadeniz ve bölgedeki başka birçok yerde düzenli olarak çalışıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Daha önce Dışişleri kaynaklarınca, Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak iki ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldığı ve gemilerin ayrı ayrı 14 ve 15 Nisan'da Karadeniz'e geçmesinin, 4 ve 5 Mayıs'ta dönmesinin öngörüldüğü bildirilmişti.

AA'nın haberine göre diplomatik kaynaklar, ABD'ye ait iki savaş gemisinin boğazlardan geçmediğini, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdiğini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN