Akkuyu Nükleer AŞ'den "patlama" açıklaması

Akkuyu Nükleer AŞ'den "patlama" açıklaması

Akkuyu Nükleer AŞ, Mersin'de yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki patlama ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada planlı delme ve patlatma çalışmalarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasına giden bağlantı yolunun yapımı sırasındaki planlı patlatma nedeniyle bazı evlerin camları kırılmış, 2 kişi de hafif yaralanmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan, Akkuyu Nükleer AŞ, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve vatandaşların zararının karşılanacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, dün Gülnar ilçesindeki Akkuyu NGS sahasına giden bağlantı yolunun yapımını yürüten alt yüklenici şirket tarafından planlı delme ve patlatma çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.

Çalışmalar sırasında, Büyükeceli Mahallesi'ndeki bazı konutlarda hasar oluştuğu kaydedilen açıklamada, "Çalışmalar sırasında bazı evlerin camları hasar görmüş, iki kişi cam kırıkları nedeniyle hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşlara derhal yerinde acil müdahale yapılmıştır. Olay yerinde jandarma yetkilileri ve ilgili diğer kurumlar çalışmalarını sürdürmekte, hasar görmüş evlerde ikamet eden vatandaşların acil ihtiyaçları da karşılanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

ZARARLARI KARŞILANACAK

Mahallede, yerel yetkililer tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından zarar tazmini gerçekleştirilecektir. Akkuyu Nükleer AŞ, alt yüklenici şirketle koordineli şekilde olayın nedenlerine ilişkin detaylı soruşturmayı yürüten güvenlik kuvvetlerine gerekli her türlü desteği ve yardımı sağlamaktadır. Soruşturmanın ardından ileride bu tür kazaların önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınacaktır."

Mersin Valiliğinden dün yapılan açıklamada, Akkuyu NGS'de inşaat çalışmaları sırasında planlı patlatma sonucunda bölgedeki bazı ev ve seralarda hasar oluştuğu, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN