Mersin Valiliği'nden Akkuyu açıklaması: Zarar tespit komisyonu kuruldu

Mersin Valiliği'nden Akkuyu açıklaması: Zarar tespit komisyonu kuruldu

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santralı bölgesinde yapılan planlı patlatma sonucu bölgedeki ev ve seralarda oluşan zararın tespitine yönelik komisyon kurulduğunu duyurdu.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu, patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgesinde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulduğu ifade edildi.

Açıklamada "Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" denildi.  

ÇATLAK İDDİALARI YALANLANMIŞTI

Akkuyu Nükleer Santrali'nden "daha inşaat halindeyken reaktörü taşıyacak olan beton zemininde çatlak oluştuğunu ve zeminden deniz suyu sızdığı" iddialarına cevap vermişti.  

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada konuya ilişkin paylaşılan videoların Akkuyu NGS tesisi kapsamındaki bina ve yapılara ait olmadığı, Akkuyu NGS inşaat sahasında bulunan yolun ve özel bir alanın bir kısmına ait olduğu belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN