AKOM’dan İstanbul’a kar uyarısı: İlçe ilçe saat verdi

AKOM’dan İstanbul’a kar uyarısı: İlçe ilçe saat verdi

AKOM, Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk havanın Marmara Bölgesi'ne giriş yaptığını açıkladı. Hızla soğuyan hava nedeni ile kent genelinde karla karışık yağmur bekleniyor.

AKOM verilerine göre bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan soğuk havanın Marmara Bölgesi'ne öğle saatlerinde itibaren etkili olması bekleniyor. 

İBB, AKOM’dan bugün İstanbul için kar yağışı uyarısı yapıldı. Uyarıda, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk havanın kentin genelinde etkisini göstermesi tahmin ediliyor.

45.jpg

ÖNCE FIRTINA SONRA KAR

Verilere göre güneyli yönlerden (Lodos) fırtına şeklinde 30-65km/s aralığında hızla esen rüzgârın bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlere dönmesi ve şiddetini daha da arttırarak (50-80km/s) etkili olması bekleniyor. Kuzeyden taşınacak soğuk havanın etkisiyle halihazırda 15°C olan sıcaklıklar, 8 ile 12 °C birden azalarak kış değerlerine gerileyecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA ÖĞLEN SAATLERİNE DİKKAT

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren kentin batı bölgelerinden başlayarak hızla soğuyan hava nedeni ile yağışların il genelinde karla karışık yağmur, şehir merkezi dışında kalan kesimlerde ise hafif kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

44.jpg

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

AKOM verilerine göre bugün öğle saatlerinden hızla soğuyan hava nedeni ile kent genelinde karla karışık yağmur; şehir merkezi dışında kalan Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos bölgelerde ise hafif kar yağışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

AKOM verilerinde mevcut tahminlerin aksine sıcaklıkların, 2-3 °C daha fazla azalması ihtimaline yer verilirken, böyle bir durumda yağışların şehir merkezinde kara dönüşebileceği bilgisi paylaşıldı. AKOM 27 Ocak Çarşamba günü saat 13:00'dan sonrası için uyarı verdi. 

İSTANBUL'DA HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

46.jpg47.jpg48.jpg49.jpg50.jpg

BUDO VE İDO’DA SEFERLER İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) olumsuz hava şartları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

53.jpg

İptal edilen seferler şöyle: 

İDO:  saat 07.45 Kabataş-Kadıköy-Bursa ve saat 08.30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy seferleri.

BUDO: saat 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 08.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), saat 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), saat 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 11.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferleri.

KAR MALKARA'YA ULAŞTI

Balkanlar’dan Trakya’ya giriş yapan kar yağışı Tekirdağ Malkara ilçesinde yoğun şekilde etkisini gösterdi. Yollar karla kaplanırken, kar kalınlığı ise 5 santimetreyi buldu.

40.jpg

 

Tekirdağ - Malkara ve Keşan yolunda hazır kıta bulunan karayolları ekipleri, kar küreme çalışmaları yapıyor. İlçe merkezinde ise hissedilen hava sıcaklığı sıfırın altında -4 derece civarında seyrediyor.

41.jpg

 

43.jpg

TEKİRDAĞ'DA ARAÇLAR YOLDA KALDI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kar sonrası kayak pistine dönen yolda sürücüler zor anlar yaşadı. 10 santimetreyi aşan karla kaplı zeminde yokuşu çıkamayan araçları iterek kurtarmaya çalıştılar.

İlçe merkezinde gece saatlerinde başlayan ve yoğun şekilde etkisini sürdüren kar yağışı sabaha karşı 10 santimetreyi aştı. Atatürk Bulvarı ile Kurtuluş Caddesi’nin birleştiği yokuşta sabah işe yetişmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. Yokuşta kalan araçların yardımına vatandaş koştu. Bazıları iterek kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Yokuşu çıkamayan sürücüler geri dönerek, başka yolu tercih etti.

42.jpg
Bir taksici esnafı da yoldaki karları kürekle temizleyerek, sürücülere yardımı oldu. Sürücüler, kar küreme çalışmalarının daha sık yapılmasını istedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN