Aliyev'den Ağdam'a anlamlı ziyaret: Tek kurşun atmadan kurtardık

Aliyev'den Ağdam'a anlamlı ziyaret: Tek kurşun atmadan kurtardık

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile beraber işgalden kurtarılan Ağdam'da Kent Camisini ziyaret etti.

Ermenistan'ın yenilgiyi kabul ederek işgal ettiği topraklarından geri çekilmeye başlamasının ardından Azerbaycan ordusu 27 yıl sonra Ağdam şehrine girmişti. 

Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva Instagram sayfasından, Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte Ağdam'a gerçekleştirdikleri ziyaretin görüntülerini paylaştı. 

aliyev-agdam3.jpg

İlham Aliyev görüntülerde, Ağdam istikametinde gittiklerini, burayı tek bir kurşun bile atmadan kurtardıklarını söyledi. 

agdam1.jpg

Düşmanı savaş alanında mağlup ederek Ağdam'dan çekilmek zorunda bıraktıklarını vurgulayan Aliyev, Ermenistan güçlerinin burada birkaç savunma hattı kurduğunu anlattı. 

İlham Aliyev, yıkık ve harabe durumda olan köyleri göstererek, tüm dünyanın bunu görmesi gerektiğini belirtti. 

agdam3.jpg

Etrafta bir tek sağlam yapı olmadığına dikkati çeken Aliyev, Ermenistan'ın işlediği savaş suçları nedeniyle hesap vereceğini vurguladı. 

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı Dağlık Karabağ'daki topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda elde ettiği başarı, Ermenistan'ı ateşkes imzalamaya mecbur bırakmıştı. 

agdam2.jpg

Ermenistan, 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef alarak çatışmaları başlatan taraf olurken, kendisini savunmaya geçen Azerbaycan ordusu Ermenilere sahada ağır bir yenilgi yaşattı. Erivan yönetimi istediği tüm ateşkesleri ihlal ederek sivilleri katletmeye devam etti. 

DAĞLIK KARABAĞ'IN KALBİ 'ŞUŞA'

Bu durum karşısında Ermenilere cephede karşılık veren Azerbaycan, yaklaşık olarak 300 yerleşim yerini işgalden kurtardı. Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'nın da işgalden kurtarılmasıyla birlikte savaşı kaybeden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya liderleriyle anlaşarak bu yenilgiyi kabul etti. 

aliyev-agdam2.jpg

AZERBAYCAN ASKERLERİ 27 YIL SONRA AĞDAM'DA 

Anlaşma kapsamında Ağdam'dan çıkan Ermenistan askerleri bölgeye Azerbaycan'a bıraktı. Bu kapsamda Azerbaycan 27 yıldır işgal altında bulunan Ağdam'a girdi. 

aliyev-agdam.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN