Son dakika! MSB: Mehmetçik, Azerbaycan'da 1 yıl görev yapacak

Son dakika! MSB: Mehmetçik, Azerbaycan'da 1 yıl görev yapacak

Son dakika haberi... Azerbaycan tezkeresi ile ilgili MSB'den yapılan açıklamada "Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan tezkeresi ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere birçok konu hakkında bilgilendirme yaptı. 

MSB'den yapılan açıklamalar şöyle: 

"Son bir ayda 8'i büyük, 23'ü orta çaplı 31 operasyonda 80 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe operasyonlarında bugüne kadar 348 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sonucu teslim olan ve kaçan terörist sayısında artış oldu.

(Azerbaycan tezkeresi) Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır.

TSK, Ege ve D. Akdeniz'de ülkemizin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası'nda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecek."

MSB Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop, bilgilendirme toplantısı yaptı.

Aktop'un açıklamaları şöyle: 

PKK'YA KARŞI OPERASYONLAR

"Pençe operasyonlarında bugüne kadar toplam 348 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlar neticesinde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış olduğu görülmektedir. Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Diğer yandan, Irak Merkezi Yönetimi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında 9 Ekim'de imzalanan ve PKK'nın Sincar'daki varlığını sonlandırmayı amaçlayan anlaşma bölgedeki huzur ve istikrarın tesisi açısından önem arz etmektedir."

SURİYE'DE SON DURUM

"İdlib ile ilgili 5 Mart 2020 ve akabinde yapılan mutabakatlar çerçevesinde bölgede yürüttüğümüz faaliyetler sonucunda gerginlik büyük ölçüde azalmış, büyük bir göç dalgası önlenmiş, yaklaşık 450 bin İdlibli evlerine dönmüştür. Sağlanan huzur ortamının ve geri dönüşlerin önümüzdeki günlerde devam etmesi için her türlü gayretin gösterilmesine hassasiyetle devam edilmektedir.

Bu kapsamda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil kayıpların ve yeni bir insani trajedinin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için bir taraftan üzerimize düşen sorumluluklarımız yerine getirilirken diğer taraftan da ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyecektir. Bu kapsamdaki gelişmeler, Rusya Federasyonu ile koordinasyon içerisinde yakından takip edilmekte birliklerimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır."

AZERBAYCAN TEZKERESİ

 

Aktop, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının uygulanmasını gözetmek ve denetlemek amacıyla Azerbaycan topraklarında Rusya ile bir ortak merkez oluşturulması için hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin TBMM'de 17 Kasım'da kabul edildiğini söyledi. 

 

"Mehmetçik, Rusya ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği tüm faaliyetlerde 1 yıl süreyle görev yapacaktır." ifadesini kullanan Aktop, söz konusu merkezin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmelerin devam ettiğini, bölgeye sevk edilecek birliklerin hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. 

LİBYA'DAKİ FAALİYETLER

"Bu çerçevede, Tacura Müşterek Kara Eğitim Merkezi'nde 120 Libya Silahlı Kuvvetleri personelinin 9 hafta süreli temel muharebe eğitimleri tamamlanmıştır. 163 Libya Silahlı Kuvvetleri personelinin de 5 farklı alandaki eğitimlerine devam edilmektedir. Bugüne kadar Libya Milli Mutabakat Hükümeti'ne sağladığımız eğitim ve danışmanlık desteği ile önü açılan BM öncülüğündeki siyasi süreci destekliyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Libya halkının ve Milli Mutabakat Hükümeti'nin yanında yer alacaktır."

TÜRKİYE'NİN D. AKDENİZ FAALİYETLERİ

"Belgeleriyle de kamuoyuna yansıyan söz konusu insanlık dışı uygulama, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. AB Ombudsman Kurumunun bu zalimce ve yasa dışı geri itme uygulamasına karşı AB Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (FRONTEX) nezdinde soruşturma başlatması, Yunanistan'ın hukuk tanımaz ve insanlık dışı uygulamalarının artık saklanamaz boyutlara ulaştığının en açık göstergesidir. Türkiye, uluslararası hukuktan doğan meşru haklarına dayanarak kendi kıta sahanlığında sismik araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Bölgede gerilimi tırmandıran, hukuki dayanaktan yoksun iddiaları, kesintisiz sürdürdüğü provokatif taciz ve ihlalleri, diyalog yerine sürekli üçüncü taraflara gitme yolunu seçen uzlaşmaz tutum ve eylemleriyle Yunanistan’dır.

Türkiye, uluslararası hukukun yüklediği sorumluluklar dahilinde kendi NAVTEX hizmet sahasında seyir yapan denizcilerin seyrisefain emniyetini sağlamak maksadıyla gerekli seyir ikazlarını yayımlamaktadır. Bölgede seyir yapan denizcilerin emniyetini sağlamaya yönelik bu hizmeti Türkiye, kendi NAVTEX hizmet sahasında kesintisiz ve eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edecektir.

Doğu Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip ülke olarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bölgedeki doğal kaynakların hakkaniyet çerçevesinde adil paylaşımından yanadır. TSK, Ege ve Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası'nda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN