Alman basını, HDP'nin şikayetçi olmadığı tabloyu yazdı

Alman basını, HDP'nin şikayetçi olmadığı tabloyu yazdı

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, PKK'nın Suruç Katliamı sonrası süreçte düzenlediği saldırıların çözüm sürecine zarar verdiğini yazdı. Gazete HDP'nin PKK olan işbirliğine dikkat çekmeden bundan partinin de zarar gördüğünü vurguladı.

Almanya'da basılan sol eğilimli Süddeutsche Zeitung gazetesinde yayımlanan bir yazıda, Suruç Katliamı sonrasındaki süreçte PKK'nın saldırılarını artırmasının barış sürecine verdiği vurgulanırken, terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymayan HDP'nin de zarar gördüğünü yazdı. Gazete HDP-PKK işbirliğine değinmeden Demirtaş'ı övdü. 

Mike Szymanski imzasıyla yayımlanan yazıda, Ankara ve Suruç katliamları ile seçimler öncesinde Diyarbakır'daki HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırı hatırlatılarak, HDP'nin 7 Haziran seçim sürecinden beri bir şiddet dalgasıyla karşı karşıya olduğu vurgulandı.

PKK'nın yaptığı her saldırı, HDP'ye de yapılmış bir saldırı

HDP'nin PKK'dan bağımsız hareket ettiği algısı oluşturulmak istenilen yazıda, terör örgütü ile Kandil arasındaki bağlantıya değinilmemesi dikkat çekti. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"HDP sadece kendisine karşı yapılan değil PKK’nın yaptığı saldırıların da çilesini çekiyor. 20 Temmuz’da sözde İslam Devleti üyesi bir intihar saldırganının Suruç’ta düzenlediği saldırı dönüm noktasıydı. PKK savaşçıları bu saldırının ardından suç ortağı olduklarını iddia ettikleri iki polis memurunu infaz etti. İlk olarak bu olay Erdoğan’ı PKK’ya karşı terörle mücadele savaşına sokma ve HDP’yi saldırının suç ortağı olarak gösterme fırsatı verdi. PKK’nın barbarlığı herkesi şaşırtmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN