Alman Ordusu İncirlik'e 58 milyon euroluk yatırım yapacak

Alman Ordusu İncirlik'e 58 milyon euroluk yatırım yapacak

Alman haber kanalı Spiegel-Online'da yer alan habere göre, Almanya Savunma Bakanlığı İncirlik'e planlanan yatırımlar için 58 milyon euroluk bütçeye onay verdi.

Spiegel-Online'ın haberine göre, aylar süren tartışmaların ardından Almanya, IŞİD'e karşı mücadelede koalisyon güçlerine desteğini İncirlik Üssü'nden vermeye devam edecek. Haber portalının Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gerd Hoofe'den alınan bilgiye dayandırılan haberde, bakanlık İncirlik'teki Alman birliklerine yönelik planlanan yatırımlar için 58 milyon euroluk bütçeyi serbest bıraktı. 

İncirlik Üssü'nde yaklaşık 26 milyon euroya Alman ordusunun keşif uçakları Tornadolar için özel bir uçuş pisti ve askerlerin kalacağı barınaklar inşa edilmesi planlanıyor. Deutsche Welle'nin haberine göre, 30 milyon euroya ise operasyonlarda kullanılacak modern geçici karargâhların yaptırılmasının öngörüldüğüne yer veriliyor.

Askeri kaynaklara göre, İncirlik Üssü'nde Alman birlikleri için yatırımlara acil ihtiyaç bulunuyor. Alman ordusunun İncirlik'teki misyonu başladığından bu yana uçakların ABD'ye ait pistlerde konuşlandırıldığı, askerlerin geçici yerlerde konakladığı ve keşif uçuşlarında müttefiklerden teknik destek almaya ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN